Írd be, mit keresel:

Házi fagyi pofonegyszerűen, mindenkorra – akár 3 alapanyaggal

A fagylalt valóságos főnyeremény, és nem véletlenül lett a legkedveltebb desszertek egyike: nemcsak magában, nyáron, tölcsérből és a cukiból, de egész évben változatosan bevethető, ha egy kis kényeztetésre vágyunk. És otthon is nagyon egyszerűen elkészíthető - akár 3 alapanyaggal!

Cookta - 2022.04.02.
Házi fagyi pofonegyszerűen, mindenkorra – akár 3 alapanyaggal

A fagylalt nagy előnye, hogy jeges és a fagyasztóban lapul, innen pedig bármikor előkapható, ha egy gyors desszertet szeretnénk improvizálni. Szinte minden édes és kényeztető finomsághoz jól passzol, és a hűs és krémes állagával mindent felvidít és különlegesebbé tesz. Sokan elcsábulnak a boltok hűtőpultjainál egy doboznyi fagyira, de házilag kiadósabb, és valószínűleg sokkal természetesebb, mintha készen vennénk.
 

A házi fagyialaphoz csak jól behűtött zsírosabb tejszínre és édes sűrített tejre van szükség, a kettő együtt felverve egy elektromos habverővel egészen könnyű és krémes, habos masszát alkot, amit ízlés és hangulat szerint ízesíthetünk. Az alap és legklasszikusabb vaníliafagyihoz 1 rúd vanília kikapart belsejét vagy 1 teáskanál vanília-kivonatot adunk, de rengeteg lehetőséget rejt ez a selymes fagyialap:

  • pár kanál kakaópor és maréknyi darabolt csoki hozzáadásával csokifagyink lesz
  • keverhetünk bele őrölt fahéjat, gyömbért, reszelt narancshéjat, mézeskalács fűszerkeveréket, pici vízben feloldott instant kávét
  • kekszmorzsával is felvidíthatjuk
  • pürésített és darabolt gyümölcsöt hozzáadva is mennyei
  • darabolt csonthéjasok – dió, pisztácia, mandula egy kis mézzel serpenyőben, kis lángon összeforgatva – fantasztikusan izgalmassá teszik

A vaníliás alapváltozat igazán jól használható, egy csésze kávét ünnepivé és különlegessé varázsolhat, de egy brownie vagy crumble koronájaként is tökéletes, de akár pár szem gyümölccsel, csoki- vagy tojáslikőrrel meglocsolva önmagában is egy csoda!

A legegyszerűbb házi vaníliafagyi

Hozzávalók:

  • 3 dl jól behűtött tejszín
  • 40 dkg édes sűrített tej jól behűtve
  • 1 teáskanál vanília-kivonat

Elkészítés: A tejszínt és a sűrített tejet jól behűtjük, mert így könnyebben és habosabbra felverődik, majd keverőtálba öntjük, és elektromos robotgéppel 4-5 perc alatt felverjük, hozzáadjuk a vanília-kivonatot, és még tovább verjük 1-2 percig, amíg jó habos lesz.

Ízlés szerint belekeverjük az ízesítőket – vagy nem – és lezárható műanyag dobozba öntjük, lefedjük, és legalább 6 órára fagyasztóba tesszük. Innentől ízlés szerint használhatjuk bármihez, 3 hónapig elvan a fagyasztóban!

Tipp: Gyerekeknek és minden édesszájúnak isteni finom két omlós keksz közé betöltve, fagyiszendvicsnek!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.