Írd be, mit keresel:

Házi szendvicskrém villámgyorsan, görögösen

Nagyon szeretjük a különféle kencéket, mert reggelinek, hideg vacsorának, sőt vendégvárónak is nagyon jó alternatíva, hogy kicsit változatossá tegyük a vaj-felvágott-sajt repertoárt. Ez a krémes, görögös szendvicskrém egy kicsit hígabbra hagyva pedig még salátaöntet is lehet!

Cookta - 2022.04.04.
Házi szendvicskrém villámgyorsan, görögösen

A feta egy zseniális, soványabb és friss sajtféle, amit leggyakrabban a görög salátával kötünk össze, de ennél sokkal többet tud, és érdemes nemcsak kockázva vagy morzsolva, de krémesítve is kipróbálni, és minél többféle módon használni. Azt fontos tudni, hogy a feta egy eredetvédett görög sajt, ami azt jelenti, hogy csak az nevezhető fetának, ami Görögországban készül, de maga a típus nálunk is megtalálható krémfehér sajt néven, és árban körülbelül a fele, és szendvicskrém készítéséhez ez is ugyanolyan tökéletes.

Ez a friss, sós, karakteres sajt egy kis görög joghurttal vagy tejföllel önmagában is nagyon finom, könnyű és alakbarát, de most kétféle – friss és aszalt – paradicsommal, oregánóval került a robotgépbe, és nagyon kellemes, nyárias, mediterrán ízvilágot kapott. Ha nem reggelire készítjük, akkor egy kis fokhagymát is tehetünk bele, vagy gazdagíthatjuk a végén a bekevert krémet szeletelt olajbogyóval vagy kaprival is…

Villámgyors szendvicskrém görögösen

Hozzávalók:

  • 10 dkg feta vagy krémfehér sajt
  • 1 közepes paradicsom
  • 3-4 aszalt paradicsom
  • 3-4 evőkanál görög joghurt
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: A paradicsomot felkockázzuk, az aszalt paradicsomot apróra vágjuk, majd mindkettőt egy késes robotgépbe tesszük. Hozzámorzsoljuk a fetát, oregánót, őrölt borsot adunk hozzá, pár csepp fűszeres olajat a szárított paradicsom levéből, majd a görög joghurtot is hozzáadjuk, és összemixeljük – ízlés szerint hagyhatjuk darabosabbra, vagy pépesíthetjük egészen krémesre.

Jót tesz neki, ha 20-30 percet áll fogyasztás előtt, így kicsit összeérnek az ízei, de azonnal is tálalható. Friss kenyérrel vagy pirítóssal, de akár hasábokra vágott friss zöldséggel is ütős!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.