Írd be, mit keresel:

Marokdiéta

Szeretnél úgy fogyókúrázni, hogy közben a barátaid ámuldozzanak, hogy folyton eszel, mégis egyre karcsúbb vagy? Két hét alatt 4-5 kilótól is megszabadulhatsz, ha betartod a háromórás marokdiéta szabályait. Csalni tilos, aki csal, az büntetésből azért se fog lefogyni.

A szabályok nagyon egyszerűek, íme:

1. szabály

Ha összetesszük begörbítve a két tenyerünket, mintha vizet akarnánk inni a kezünkből, akkor egy kisebb müzlis tálka vagy bögreféle formát kapunk. A marokdiéta lényege, hogy sosem viszünk be nagyobb térfogatú tápanyagot, mint a két markunkból formált bögre. Ez az a mennyiség, amit egy étkezés során el lehet fogyasztani. (Kivételt képez a nyers, öntet nélküli zöld saláta, abból szabad enni bármennyit.)

2. szabály

A nap során ötször lehet és kell enni, méghozzá pontosan háromóránként. Ezen kívül tilos nassolni, nyalakodni és kalóriatartalmú folyadékot inni. Vizet vagy gyógyteát viszont muszáj, naponta legalább 2-3 litert.

3. szabály

Az első étkezésnek legkésőbb az ébredés után egy órával meg kell történnie, viszont az utolsó étkezés és a lefekvés között három órának legalább el kell telnie.

Cookta - 2022.04.06.
Marokdiéta

Forrás:
iStock

4.szabály

Amit muszáj naponta enni:

2 szeletke teljes kiőrlésű pirítós

1 kis pohár előflórás natúr joghurt

bármilyen gyümölcs

nyers saláta olívaolajjal

20 dkg hús, hal vagy tojás

sózatlan magvak (2 dkg)

(szabad enni zabpelyhet joghurtban, müzlit szintén joghurtban vagy frissen facsart narancslében)

5. szabály

Amit tilos enni:

lisztes termékek (a pirítóson kívül)

cukrozott termékek

erjesztett termékek (pl. savanyú káposzta, sajt, alkohol)

rizs, krumpli, hüvelyesek, tészta

Tipp: Ha hirtelen nincs jobb ötleted, egy-egy étkezést kiválthatsz egy bébiétellel

6. szabály

A diétát két hétnél tovább tilos folytatni, mert a szervezetnek szüksége van szénhidrátokra. Egy hét szünet után azonban újrakezdhető a méricskélés. Csak egészséges emberek folytassák! Kismamáknak, gyermekágyasoknak nem ajánlott.

Forrás:
iStock

Napi menü ötlet

8 órakor

– 1 kis pohár joghurt

– 2 szelet pulykamellsonka

– 1 szelet pirítós

– 1 paradicsom

11 órakor

– 1 szép nagy alma vagy egy üveg bébipapi

14 órakor

– 10 dkg grillezett csirkemell, olívaolajon párolt zöldség, nyers salátalevelek

17 órakor

– 1 szeletke pirítós vékonyan megkenve kacsa- vagy libazsírral

– 2 nagy szem paradicsom vagy paprika

20 órakor

– gyümölcs (lehet 2 banán, vagy 2 narancs, vagy 2 alma…)

Forrás:
iStock

Vigyázat!

– Nem ér túl sokáig eszegetni, és elhúzni az ebédelgetést egy órán át, mert a gyomornak szüksége van a csaknem háromórás pihenőkre!

– A folyadékot ne közvetlenül étkezés után igyuk meg, mert az tovább tágítja a gyomor térfogatát. Étkezés előtt és után 20 perccel nyugodtan lehet inni.

Ezzel a diétával nem éhezik az ember, ha okosan állítja össze a menüt. Célszerű nem az utolsó étkezésre hagyni a magasabb kalóriatartalmú ételeket. A kis térfogatú étkezések során összeszűkül a gyomor, és már nem is leszünk annyira éhesek. Mivel háromóránként táplálékhoz jut a szervezet, nem állítja magát takarékra, nem lassul le az anyagcsere, hanem szépen beindul a fogyás. A koplalásos fogyókúrákkal ellentétben nem károsítjuk a hasnyálmirigyünket, a vércukorszint sem fog ingadozni, és a teljesítőképességünk is a csúcson marad.

Tipp a csak azért is éhezőknek:

Ha úgy érzed, egyáltalán nem laktál jól a maroknyi eledeleddel, várj 10 percet, mielőtt az egészet feladod és feltéped a hűtő ajtaját. 10 perc kell ahhoz, hogy a gyomorból eljusson az inger az agyba, hogy tele van.

Forrás:
iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.