Írd be, mit keresel:

Egyszerű főtt tojás kicsit felturbózva, az ünnepi asztalra

Akár főtt tojás, akár töltött tojás készül a húsvéti sonka mellé, egy kicsit ünnepibbé tehetjük némi kreativitással. Nem kell hozzá semmi extra, csak pár perc és egy kis ötletesség. Mutatunk is egy cuki és egy elegánsabb változatot!

Cookta - 2022.04.14.
Egyszerű főtt tojás kicsit felturbózva, az ünnepi asztalra

Csibecsalád tojásból

A főtt tojás önmagában nem túl mutatós, de egy kiskés, néhány szem szegfűszeg vagy fekete bors és egy szál sárgarépa segítségével gyorsan csibecsaláddá alakítható. Salátalevelekre ültetve nagyon mókásan mutatnak. A meghámozott főtt tojást középtájon óvatosan bevágjuk körben, leemeljük a felső részt, majd cakkosra vágjuk. A leeső darabokat beletehetjük bármilyen salátába, vagy ha amúgy is készítünk tojáskrémet, akkor abba. A sárgarépából csőröket és taréjt vágunk, szegfűszegből pedig szemet formázunk a pipiknek.

Céklás tojás

Nyers céklával vagy savanyúságnak eltett cékla levével nagyon egyszerűen rózsaszínre festhetjük a főtt tojást, ami sokkal mutatósabbá teheti a hidegtálat vagy a sonkát kísérő egyszerű főtt tojást. A meghámozott főtt tojást áztathatjuk ecetes céklalébe, de ha van nyers céklánk, akkor abból egy kisebb gumónyit meghámozva tálba reszelünk, felengedjük vízzel, és ebbe áztatjuk 4-5 órára a meghámozott főtt tojást. Ízlés szerint lehet halványabb vagy pinkebb tojásokat készíteni, az igazán élénk színhez a nyers reszelt céklás áztatást célszerűbb választani. A rózsaszín tojásokat meg is tölthetjük, de egy kis majonézzel koronázva is nagyon mutatós.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.