Írd be, mit keresel:

Medvehagymás tészta egyszerűen, háziasan

Nem tudom, ki hogy van vele, de mi nagyon szeretjük a medvehagymát, annyira jólesik ez a friss, tavaszi, nagyon aromás zöld a tányéron. Most friss házi tésztába került, nagyon egyszerű, szépen megfesti és fűszerezi a tésztát, érdemes kipróbálni!

Cookta - 2024.04.15.
Medvehagymás tészta egyszerűen, háziasan

Szerencsére megint főszerepet kapott a medvehagyma az igazi tavasz kitörésével. Egy mintegy fél óra alatt elkészíthető tésztás fogás került most a tányérunkra, és mondhatom, az egyszerűsége ellenére nagyon finom volt. A medvehagymát pépesítettem, és a liszttel, tojással, sóval tésztát gyúrtam, majd enyhén sós vízben kifőztem. Sokkal egyszerűbb, mint a legtöbben hiszik, nem macerás, és elképesztően finom a friss házi tészta.

Tényleg gyorsan megvan, míg a tészta főtt, a császárszalonna szép pirosra sült. Ezután csak egyszerűen összekevertem, majd tálaláskor tejfölt kanalaztam rá, és reszelt sajttal szórtam meg. Néha a legegyszerűbb a legjobb, és tényleg isteni finom a friss házi tészta!

Forrás: Kard Éva

Medvehagymás tészta szalonnával, tejföllel és sajttal

Hozzávalók 2 személynek:

  • 20 dkg liszt
  • 10 levél medvehagyma
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 15 dkg császárszalonna
  • 10 dkg sajt
  • tejföl (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés: A medvehagymát vágjuk fel vékony csíkokra, majd 1 tojással együtt tegyük bele az aprítógépbe, és pépesítsük.

A lisztet keverjük össze a sóval, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést, és öntsük bele a pépesített medvehagymát. Ezután adjuk hozzá a másik tojást, és villával kezdjük el összekeverni, majd kézzel folytatva gyúrjuk alaposan össze a tésztát. Ha szükséges, akkor még egy kevés lisztet adhatunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

Ezután nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd vágjuk fel metéltnek. Én tésztagéppel nyújtottam és vágtam fel, de ezt kézzel is megtehetjük.

A császárszalonnát vágjuk fel kisebb kockákra, majd adjuk az olajhoz, és többször megkeverve süssük szép pirosra.

A metélt tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük és csepegtessük le. Ezután adjuk hozzá a pirosra sült szalonnához, majd keverjük alaposan össze.

Tálalás előtt szedjük a szalonnás tésztát tányérra, majd locsoljuk meg a tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal, majd úgy kínáljuk.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.