Írd be, mit keresel:

Répás ropogós – sajtosan, sütőben sütve

A ropogósra sült tócsni nagy kedvencünk, egyszerű és gyors, ami köretnek és főételnek is megállja a helyét. A klasszikus krumplis változat helyett most sárgarépából készült, ráadásul liszt nélkül és sütőben sütve.

Cookta - 2022.04.15.
Répás ropogós – sajtosan, sütőben sütve

Fantasztikusan finom, kívül ropogós, belül puha, szénhidrátszegény, gluténmentes, diétás étrendbe is beilleszthető ez a répás ropogós. Nincs benne liszt, csak egy kevés étkezési keményítő, de ez kiváltható akár zabpehelyliszttel is. Tojás és reszelt sajt fogja össze a reszelt sárgarépát, a sajtnak köszönhetően pedig nagyon puha belül. A répás tócsni most sütőben sült – igaz, így kicsit hosszabb a sütési idő, de nincs olajszag, és a tócsni nem szív magába felesleges zsiradékot, így sokkal egészségesebb is.

Aki elsőre idegenkedne a recepttől, keverheti a répát krumplival, de jól fűszerezve csak sárgarépával is nagyon finom. Egy kis fokhagyma és római kömény került most ízesítőként a répás ropogósba, de játszhatunk is az ízesítéssel: mehet bele hagyma, curry, reszelt gyömbér vagy aprított kakukkfű, petrezselyem, mindegyikkel remek.

Köretnek és főételnek is kiváló ebédre, uzsonnára vagy vacsorára, kínálhatunk hozzá fokhagymás vagy fűszeres tejfölt, joghurtot, illetve egy jó kis salátával is nagyon finom.

Sárgarépás-sajtos tócsni

Hozzávalók:

  • 30 dkg reszelt sárgarépa
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1-2 evőkanál étkezési keményítő
  • 2 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény

Elkészítés: A sárgarépát meghámozzuk, lereszeljük, sózzuk, és 10 percet pihenni hagyjuk, hogy egy kicsit lágyabb legyen. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a római köményt, a tojásokat és a reszelt sajtot, összekeverjük, majd annyi étkezési keményítőt adunk hozzá, hogy sűrű masszát kapjunk.

Sütőpapírral bélelt tepsire kanállal halmokat teszünk a masszából, ellapogatjuk, majd 180 fokos sütőbe toljuk, és 15–20 perc alatt megsütjük – attól függően, mennyire ropogósra szeretnénk.

Joghurttal, tejföllel vagy más mártogatóssal, illetve salátával tálalhatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.