Írd be, mit keresel:

Csicseri salátának – a laktató villámfogás

A csicseriborsó csodás alapanyag, egészséges, kiadós, fehérjedús, és ha konzervként, főtt változatban van belőle otthon, akkor 10 perc alatt laktató saláta készülhet belőle. Alakbarát, friss, köretként és önmagában is megállja a helyét, és bármilyen zöldséggel variálható ízlés szerint.

Cookta - 2022.04.16.
Csicseri salátának – a laktató villámfogás

Általában nem kedveljük a konzerv alapanyagokat, de a csicseriborsó kivétel, ennél a zseniális hüvelyesnél tényleg ez a legjobb – kiadós, energiabarát és időspórolós – megoldás. Tartósítószert nem tartalmaz, jó áron beszerezhető, nagyon hosszan eltartható, rengeteg módon használható, és megúszhatunk vele egy éjszakányi áztatást és 1,5 óra főzést, ami energiafelhasználás szempontjából nem mellékes, ebben a szinte kész formában pedig mindig rendelkezésre áll, életmentő esetekben zseniális.

A csicseri semleges ízű, így minden zöldségféle jól passzol hozzá, és a fűszerezés tekintetében is nagyon barátságos, bármilyen ízvilág jól áll neki. Most egy kis brokkoli, paradicsom és lilahagyma társaságában kerekedett salátává egy könnyű, de selymes, citrusos öntettel, ami önálló és alakbarát egytálételként gyors vacsorának is tökéletes egy sűrű nap végére, de köretként is tálalható egészséges és gazdag salátaként.

Langyos csicseris saláta brokkolival

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt csicseriborsó (konzerv)
  • 1 nagy fej brokkoli
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 marék koktélparadicsom
  • Az öntethez:
  • 1 lime leve
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 evőkanál tahini (szezámkrém)
  • 2 evőkanál víz
  • 1 kávéskanál római kömény
  • só, bors

Elkészítés: A brokkolit rózsákra szedjük, a szárrészről levágjuk a fás külsőt, és a zsenge belső részt is feldaraboljuk. Sós, forró vízbe tesszük, és forrástól számítva 5 percig főzzük, majd leszűrjük.

Közben a csicseriborsót leszűrjük, a koktélparadicsomokat negyedeljük, a lilahagymát meghámozzhuk, négybe vágjuk, majd felszeleteljük, és az összes zöldséget egy tálba tesszük. Az öntethez az összes alapanyagot egy kis tálkában kikeverjük.

A leszűrt brokkolit a zöldségekhez adjuk, meglocsoljuk az öntettel, alaposan összeforgatjuk, és azonnal tálaljuk. Önmagában is tökéletes és laktató, vegánok egy kis sült tofuval, vegák tükörtojással, húsevők egy szelet hirtelen sült csirkemellel is gazdagíthatják, ha tartalmasabb fogásra vágynak.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.