Írd be, mit keresel:

Csirkefalatok egészségesen, ropogós bundában

Omlós hús, ropogós és fűszeres bunda, ráadásul olaj nélkül sütve, gyorsan, egyszerűen, mindehhez még glutén- és laktózmentes is, akár diétába is jól beleilleszthető. Kész főnyeremény ez a recept!

Cookta - 2022.04.19.
Csirkefalatok egészségesen, ropogós bundában

A csirkemell nagyon jól variálható sovány és kiadós hús, az egyik kedvenc a bundás változata. Akkor igazán finom, ha a hús omlós és kellemesen fűszeres, a bundája pedig jó ropogós. Az sem elhanyagolható, ha gyorsan megvan, és nem kell olajban sütni, mert így egyszerűbb és egészségesebb.

Ebben a zseniális receptben mindez együtt valósul meg: 5 perc munka és 15 perc sütés a sütőben, a bunda mustárral és mézzel elkevert tojás, amire tökéletesen rátapad a finomra tört, majd fűszerekkel megbolondított corn flakes… Egyszerűbb és finomabb nincs is! 

Mártogatósnak készíthetünk hozzá mézes-mustáros keveréket, ahogy a recept alatti videóban, de ízlés szerint fokhagymás vagy zöldfűszeres joghurtot, tejfölt is, de akár tálalhatjuk egy kiadós salátával, amit a sütési idő alatt könnyedén összedobhatunk.

Omlós csirkefalatok ropogós kukoricás bundában

Hozzávalók:

  • 2 csirkemellfilé
  • 15 dkg natúr corn flakes
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1/2 kávéskanál paprika vagy csili
  • só, bors

A szószhoz:

  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál mustár

Elkészítés: A csirkemelleket 1 centis csíkokra vágjuk, megsózzuk.

A kukoricapelyhet egy zacskóba rakjuk, apróra törjük, majd egy tányérba öntjük, hozzáadunk egy kis sót, borsot és a paprikát vagy csilit, összeforgatjuk. Egy másik tányérba felütjük a tojást, hozzáadjuk a mézet és a mustárt, felverjük.

A csirkefalatokat megmártjuk a mézes-mustáros tojásban, majd megforgatjuk a fűszeres morzsában, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Közben mártogatós szószt készítünk a méz és a mustár összekeverésével, de ízlés szerint másfajta mártogatóst is készíthetünk, pl. zöldfűszeres joghurtot vagy fokhagymás tejfölt.

Objektum doboz

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.