Írd be, mit keresel:

Így készül a tökéletes croissant és csokis párna

A vajas croissant és a csokis párna a francia pékségek kikerülhetetlen klasszikusai. Foszlósak, illatosak, kívül finoman roppannak sok apró morzsával, belül pedig könnyedek és puhák.

Cookta - 2022.04.29.
Így készül a tökéletes croissant és csokis párna

A vajas leveles tészta a jó croissant és pain au chocolat – vagyis csokis párna – titka, amit otthon elég macerás elkészíteni, bár nem lehetetlen. Mikes Márk receptje tényleg nem túl bonyolult, egy kis gyakorlattal érdemes nekiállni, a receptje itt található >>

Forrás:
Mikes Márk

Ha valaki kész tésztával dolgozna, ez sem szentségtörés, akkor tulajdonképpen igazán gyerekjáték, de arra ügyeljünk, hogy VAJAS leveles tésztát vásároljunk, ne margarinosat. Ez friss kiszerelésben kapható, és nagyon jól lehet vele dolgozni.

Persze az sem mindegy, hogyan tekerjük, formázzuk a tésztát, hogy olyan legyen, mint a profiké. Ezt Hervé, egy francia gasztroblogger mutatta meg Instagram-oldalán, a technika nagyon egyszerű, de van benne egy kis trükk is, amivel tényleg igazán szépséges péksüteményeket kaphatunk.

Így készül a formás croissant:

Objektum doboz

Így pedig a csokis párna:

Objektum doboz

És ilyen szép lesz:

Objektum doboz

Jó tekergetést, sütögetést!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.