Írd be, mit keresel:

Eltűnhet a csirkehús a boltokból?

Ha boltban járunk egyre csak azt látjuk, hogy többek között a csirkehús igen magas áron eladó. Most úgy tűnik már arra is van esély, hogy a hazai csirkehús eltűnik a boltokból.

Cookta - 2022.04.30.
Eltűnhet a csirkehús a boltokból?

Július elejéig még kitart az ágazat, de támogatás nélkül, hosszabb távon teljes leálláshoz vezethet a termelés – ezt a csirketartókat tömörítő Magyar Broilerszövetség elnöke, Bárány László mondta a Magyar Nemzetnek.

Ezt az időpontot pedig azért említik, mert Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy az élelmiszerárstopot addig hosszabbítják meg a csirkemellre és a csirke far-hátra is. Bár a hatósági ár betartása a kiskereskedőkre vonatkozik, annak hatását a termelők is megérzik – írja Telex.

A Magyar Baromfi Terméktanács elnöke már az élelmiszerárstop meghosszabbításának bejelentése előtt vészjóslóan nyilatkozott a helyzetről. Szerinte jóval a valódi költségek alatt maximált árú termékeket inkább exportpiacokra vihetik a baromfifeldolgozók, ezért eltűnhet a boltokból a hazai csirkehús. A hazai csirketartók egy része már valóban inkább külföldi felvásárlónak adja el az árut, hogy kevesebb legyen a vesztesége – magyarázza Bárány László.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.