Írd be, mit keresel:

Ipsos: Az infláció miatt aggódnak leginkább a magyarok

Egy friss felmérés szerint a háború kevésbé aggasztja a magyar embereket, mint a globális infláció.

Cookta - 2022.05.07.
Ipsos: Az infláció miatt aggódnak leginkább a magyarok

Az Ipsos által készített Mi aggasztja a világot (What Worries the World) című kutatásból kiderült, a globális infláció aggasztja leginkább az embereket.

A 27 országban, köztük Magyarországon elvégzett felmérés szerint

  • az inflációt a megkérdezettek 32 százaléka nevezte meg mint az országában leginkább aggasztó társadalmi vagy politikai kérdést. Magyarországon 40 százalék tartja ezt a legnagyobb problémának a márciusi 28 százalékhoz képest.
  • az öt legaggasztóbb jelenség között ott van még a szegénység/társadalmi egyenlőtlenség (31%), a munkanélküliség (29%), a bűnözés és az erőszak (25%), valamint a pénzügyi/politikai korrupció. Magyarországon ezeket sorrendben a válaszadók 41 (+6 százalékpont az előző havi felméréshez képest), 19, 6, és 43 százaléka találja leginkább aggodalmat keltőnek.
  • a koronavírus-járványtól egyre kevesebben tartanak, az összesített listán már csak a nyolcadik, 18 százalékkal. Magyarországon 13 százalék találja leginkább aggodalomra okot adónak.
  • az országok közötti fegyveres konfliktusok is bekerültek az indexbe az Ukrajnában zajló háború miatt, ezt 14 százalék választotta leginkább aggasztó dolognak, így a 11. helyre került a klímaváltozás és a bevándorlás közé.
  • katonai konfliktustól leginkább Európában tartanak, a legnagyobb arányban Lengyelországban (38%), Németországban (35%) és Svédországban (30%). Magyarországon csupán 13 százalék nyilatkozott így.
  • tíz közül hat ember úgy látja, hogy országa rossz irányba megy. A leginkább a peruiak pesszimisták, náluk a megkérdezettek 93 százaléka látja így a helyzetet. Őket Argentína és Kolumbia követi (85%, illetve 84%). Magyarországon 64 százalék válaszolta ezt.

A jelenlegi gazdasági helyzetről a magyarok 33 százaléka mondta azt, hogy jó, a többiek rossznak látják.

Forrás /  HVG

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.