Írd be, mit keresel:

Akár 80 forintra is drágulhat a tojás – Videó

Szakértők szerint 80 forint is lehet a tojás ára, de több termék ára is emelkedhet.

Cookta - 2022.05.13.
Akár 80 forintra is drágulhat a tojás – Videó

A háború miatti bizonytalanság meglátszik az élelmiszerek árán is. A KSH adatai szerint áprilisban már 588 forintba került egy doboz tojás. Bár Magyarországra alig kell behozni külföldről tojást, de ismét madárinfluenza tombol az ország délkeleti megyéiben, így ez is megérződik az árakon. A tojás bolti ára további tíz százalékkal is emelkedhet a boltokban a következő hónapokban – állítja a szakértő. Ám ezen kívül többe kerülhet a kenyér, a hús, illetve a tejtermékek ára is emelkedhet.

A legolcsóbb tojások akciósan sem lesznek 55-60 forintnál alacsonyabb árszinten. Ami a jellemző az inkább a 80 ft/darabos tojásárszint, ami valóban meghökkentő emelkedés

– nyilatkozta az RTL Híradójának Raskó György agrárközgazdász.

Objektum doboz

A szakértő szerint 2022-ben már nem várható az árak visszarendeződése, és a Világbank is további áremelkedést jósol: a 23 százalékot is megközelítheti az élelmiszer drágulása.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.