A kínai étterem büszke volt kígyóból készült fogásaira.
A fosani étterem vezetője, Peng Fan büszke volt arra, hogy népszerű, kígyóból készült ételek is szerepelnek az étlapjukon. Éppen egy ilyen fogást készített, amikor megtörtént a tragédia.
A séf lefejezte a sziámi kobrát, elkészítette a húslevest, 20 perccel később takarítás közben azonban megmarta a hüllő feje, halálos mérget fecskendezve a testébe. A mentők hamar kiérkeztek, de már nem tudtak segíteni rajta.
A kígyó marására bár létezik ellenszer, ezt marás után közvetlenül be kell adni, az állat idegmérge ugyanis fél óra alatt képes végezni egy emberrel.
A szakértők szerint sajnos egyáltalán nem meglepő: a kígyók ugyanis még akár egy órával a lefejezésük után is képesek olyan reflexmozgásra, mint a harapás és a méreg befecskendezése – annak ellenére, hogy már nincsenek életben – írta meg a Bors.