Írd be, mit keresel:

Tragédia: levágott fejű kígyó marta halálra a sztárséfet

A kínai étterem büszke volt kígyóból készült fogásaira.

Cookta - 2022.05.25.
Tragédia: levágott fejű kígyó marta halálra a sztárséfet

A fosani étterem vezetője, Peng Fan büszke volt arra, hogy népszerű, kígyóból készült ételek is szerepelnek az étlapjukon. Éppen egy ilyen fogást készített, amikor megtörtént a tragédia.

A séf lefejezte a sziámi kobrát, elkészítette a húslevest, 20 perccel később takarítás közben azonban megmarta a hüllő feje, halálos mérget fecskendezve a testébe. A mentők hamar kiérkeztek, de már nem tudtak segíteni rajta.

A kígyó marására bár létezik ellenszer, ezt marás után közvetlenül be kell adni, az állat idegmérge ugyanis fél óra alatt képes végezni egy emberrel.

A szakértők szerint sajnos egyáltalán nem meglepő: a kígyók ugyanis még akár egy órával a lefejezésük után is képesek olyan reflexmozgásra, mint a harapás és a méreg befecskendezése – annak ellenére, hogy már nincsenek életben – írta meg a Bors.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.