Írd be, mit keresel:

Csirkekenyér, az alakbarát és isteni fehérjebomba

Bár furcsa a neve, mert mi az, hogy csirkekenyér, valójában egy isteni finom, alakbarát, színes és mutatós pástétomféléről van szó, ami őzgerinc- vagy pástétomformában sütve alakja és szeletelhetősége okán leginkább kenyérre emlékeztet. Egyszerű, kiadós, zöldségekkel feldobva pedig igazán látványos!

Cookta - 2022.07.25.
Csirkekenyér, az alakbarát és isteni fehérjebomba

Csupa fehérje, pépesített sovány csirkemell, tojásfehérje és kevéske tejszín keverékéből készül a húskenyér, némi színes, kissé megpárolt zöldséggel felvidámítva, majd vízgőzben megsütve. Könnyű, szaftos, ízletes, vendégvárónak vagy előételnek pirítóssal, könnyű ebédnek vagy vacsorának egy adag salátával is tökéletes, de akár piknikre, strandra is könnyedén elvihetjük magunkkal.

Önmagában kicsit sápadt és jellegtelen lenne, de a színes zöldségekkel nagyon finom és mutatós lesz, és gyakorlatilag bármit használhatunk hozzá, amit apró kockára tudunk vágni, de akár zöldborsóval, zöldbabbal is készíthető, kinek mi van épp otthon, érdemes minél színesebb és többféle zöldfélével gazdagítani…

Zöldséges-csirkés húskenyér

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 3 tojásfehérje
  • 1/2 dl tejszín
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 piros és 1/2 zöld húsos kaliforniai paprika
  • maréknyi olajbogyó
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 2 gerezd fokhagyma
  • kevés olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A répát meghámozzuk, és a paprikákkal együtt aprór kockázzuk. Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajat forrósítunk, rádobjuk a sárgarépát, és közepes lángon 5-6 percet pároljuk, majd a paprikát is hozzáadjuk, és még 2-3 percet pároljuk, közben az olajbogyót is felaprítuk.

A csirkemellfilét felkockázzuk, késes robobotgépbe tesszük, és pépesre mixeljük. Hozzáafjuk a tejszínt és a tojásfehérjét, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a római köménnyel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és alaposan összemixeljük, majd keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a párolt zöldséget és az olajbogyót, spatulával összekeverjük.

Egy pástétom- vagy őzgerincformát olajjal kikenünk, belekanalazzuk a húsos masszát, a tetejét elegyengetjük. A formát beleállítjuk egy mélyebb tepsibe, felöntjük 2 ujjnyi vízzel, és 200 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 40 perc alatt megsütjük.

A sütőből kivéve 10 percet pihentetjük, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk kicsit lecsöpögni, majd ha kihűlt, szeletelve tálaljuk, salátát, kenyeret kínálhatunk mellé.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.