Írd be, mit keresel:

Kockás töltött padlizsán, ami tényleg ellenállhatatlan

Az óriás, partira készülő töltött kenyérrel már biztos mindenki találkozott a neten, amit egyben jó mélyen bevagdosnak, és a vágatokat telepakolják sajttal, kolbásszal, sajttal, és úgy sütik meg. Ennek mintájára készül ez a zseniális töltött padlizsán is, aminek minden falatja csupa aroma.

Cookta - 2023.08.08.
Kockás töltött padlizsán, ami tényleg ellenállhatatlan

Nagyon nyári, mediterrán ízvilágú, egyszerű és mutatós fogás. Kerti partira ideális előétel vagy vegetáriánus alternatíva lehet, de ebédnek, vacsorának is remek. Ha kisebb padlizsánokat használunk, akkor a sütési idő sem vészes, az összeállítása pedig gyerekjáték.

Ehhez a fogáshoz érdemes mindenképpen friss bazsalikomot használni, ebből készül a padlizsán húsát átjáró, pestóhoz hasonlatos fűszerolaj egy kis fokhagymával, amit paradicsom, mozzarella és reszelt sajt egészít ki. Tökéletes ízharmónia, pedig milyen egyszerű – de az ötlet zseniális!

Kockás töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 1 szép padlizsán
  • 1 nagy marék bazsalikomlevél
  • 1,5 dl olívaolaj
  • 1 evőkanál reszelt parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 10 dkg mini mozzarella
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • 8 dkg reszelt sajt

Elkészítés: A padlizsánt egy hegyes késsel hosszában és keresztben is viszonylag mélyen 1 centinként bevágjuk, sütőtálba rakjuk.

A bazsalikomot egy tálba tesszük, hozzáadjuk az olívaolajat, a reszelt parmezánt, a zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és botmixerrel alaposan összeturmixoljuk, majd a fűszeres keveréket egy kiskanállal a padlizsán bevágásaiban elosztjuk.

A paradicsomot és a mozzarellát felkarikázzuk, majd a vágatokba csúsztatjuk úgy, hogy mindegyikbe jusson paradicsom és sajt is, majd megszórjuk a reszelt sajttal.

180 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 40 percig sütjük.

Aprított bazsalikommal meghintve azonnal tálalhatjuk.

Forrás: iStock

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.