A kiadós húsos fogások egyik fontos alapanyaga a csirkeszárny, amit vannak, akik nem kedvelnek csontossága miatt, de nem árt tudni, hogy pont a csontok közelében a legfinomabb a hús, ráadásul az egyik legolcsóbb húsféle, így hóvégi pénztárcabarátabb fogásnak is ideális - például sütőben sütve, krumplival.
A sima sült csirkénél és krumplinál azért kicsit ízesebb tepsis egytálételt hoztuk: egy kevés gomba, kápia paprika is került bele, valamint némi kakukkfű, fokhagyma és fehérbor. Mennyei ízkavalkád, pedig egyszerűen és gyorsan összeállítható, utána már csak a sütőbe kell betolni.
Vannak, akik a csirkeszárny formáját nem kedvelik – különösen a gyerekek -, de ha félbevágjuk a szárnyakat, akkor csinos kis darabkák lesznek, amelyek semmiben nem emlékeztetnek a néha szárny alakra, tökéletesen átsülnek. Mondjuk így is csak kézzel érdemes enni – na de azt ki bánja?
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkeszárnyakat megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk, a hajlatban kettévágjuk, és egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk. A mustárt 2 evőkanál reszelt fokhagymával és 2-3 evőkanál olívaolajjal elkeverjük, majd a csirkeszárnyakra öntjük, átforgatjuk, a húsokba masszírozzuk.
A krumplit megmossuk, ha vékony héjú, meg sem kell hámozni, cikkekre vágjuk. A gombák végét levágjuk, félbe vagy negyedekbe vágjuk, a kápiapaprikát felkockázzuk. Az összes zöldséget egy tepsibe tesszük, sózzuk, borsozzuk, 2 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk, alaposan összeforgatjuk, majd közéjük rakosgatjuk a bepácolt csirkeszárnyakat. Aláöntjük a fehérbort, rámorzsoljuk vagy csak simán rátesszük a kakukkfüvet.
Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőbe toljuk 25 prcre, majd a fóliát levéve még 20 percet sütjük, amíg szépen megpirul minden.