Írd be, mit keresel:

Sült sajtgolyó – aranyló, abbahagyhatatlan csemege

Aki szereti a sajtot, annak kedvence lesz ez a sült sajtgolyó: kívül ropog, belül puha, csupa sajt az egész, és gyorsan elkészül, amíg a sütéséhez felmelegszik az olaj. 

Cookta - 2022.09.24.
Sült sajtgolyó – aranyló, abbahagyhatatlan csemege

Vendégvárónak, baráti beszélgetéshez, borozáshoz is tökéletes, de gyors ebédnek, vacsorának is jó rántott sajt helyett, panírozás nélkül – salátával tálalva. Ha kellően ízes sajttal készítjük, akkor són és borson kívül más fűszert nem igényel, de a semlegesebb sajtot is megbolondíthatjuk egy kis kakukkfűvel, provence-i fűszerkeverékkel, csilipehellyel, római köménnyel vagy akár petrezselyemmel, korianderrel.

Nagy előnye, hogy előre is elkészíthető, a hűtőbe vagy a fagyasztóba is tehetünk belőle, tálalás előtt csak pár perc sütés, és máris kész az aranyló falatka. Viszont csak melegen, frissen sütve igazán finom – akkor viszont abbahagyhatatlan. Érdemes többféle sajtot keverni, felhasználhatjuk például a már kevéssé csinos maradék darabkákat, így maradékmentőnek is nevezhető ez az ellenállhatatlan sajtlabda.

Sült sajtgolyó

Hozzávalók:

  • 25 dkg reszelt sajt – lehetőleg vegyesen
  • 1 tojás
  • 4 dkg liszt
  • só, bors
  • 15 dkg zsemlemorzsa a forgatáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítés: Egy kisebb serpenyőbe annyi olajat öntünk, hogy 2 centinyi legyen benne, majd elkezdjük melegíteni.

A reszelt sajtot egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást és a lisztet, sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint fűszert is adhatunk hozzá, kézzel összedolgozzuk, és kb. 20 golyót formázunk a masszából. Zsemlemorzsában megforgatjuk, majd a felforrósodott olajban 1-2 perc alatt aranyszínűre sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük, lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Azon melegében tálaljuk – ízlés szerint mártogatóst kínálhatunk melé, de salátával is fogyaszthatjuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.