Írd be, mit keresel:

Mini almás rózsapite, a szépséges sikerdesszert

A mini almás rózsapite az egyik legfrappánsabb desszert, mert egyszerű, nagyon finom, pikk-pakk összeállítható, sok konyhai tapasztalat sem kell hozzá, és valóságos szépség. Annyira mutatós, hogy mindenkinek mosolyt csal az arcára, ha meglátja. Próbáljátok csak ki!

Cookta - 2022.09.24.
Mini almás rózsapite, a szépséges sikerdesszert

Pár egyszerű alapanyag kell csak ehhez a szemet-lelket gyönyörködtető almás sütihez, amivel kis munkával, egy kis kézügyességgel nagy sikereket zsebelhetünk be. A jó öreg és mindig beváló kész leveles tészta most is barátunk lesz, emellett kell még természetesen alma, ha lehet, akkor piros, mert mégis ez emlékeztet leginkább a rózsa klasszikus színére, emellett pedig csak egy kis citrom és porcukor, és ha igazán finomat szeretnénk, akkor egy kevés baracklekvár, de ez akár más lekvárral – eperrel, áfonyával – is kiváltható.

A siker titka az apró részletekben rejlik: ahhoz, hogy a tészta könnyen átsüljön, érdemes még vékonyabbra nyújtani, mint ahogy a csomagban találjuk, így könnyebb is vele dolgozni, és több sütink is lesz. A másik fontos lépés az alma felpuhítása, hogy felcsavaráskor ne törjön – ennek titka, hogy jó vékonyan érdemes felszeletelni vagy legyalulni, valamint mindenképpen le kell forráznunk zubogó vízzel, de akár a mikróba is bedobhatjuk rövid időre. Ha ezeket betartjuk, akkor biztosan nem csalódunk a végeredményben!

Mini almás rózsapite

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 2 nagyobb piros alma
  • 1/2 citrom
  • néhány evőkanálnyi baracklekvár
  • kevés porcukor
  • kevés liszt

Elkészítés: Az almákat félbevágjuk, a magházukat óvatosan kivágjuk, majd az almákat vékonyra szeleteljük vagy legyaluljuk. Egy edénybe tesszük, meglocsoljuk a citromlével, 1 evőkanál porcukrot adunk hozzá, majd lobogó forró vizet öntünk rá, és félretesszük 5-6 percre, hogy kissé felpuhuljanak, de ehelyett a mikróba is betehetjük 40-45 másodpercre.

A leveles tésztát kiterítjük, kicsit meglisztezzük, és még vékonyabbra nyújtjuk, majd a tésztából 8 egyenlő csíkot vágunk. Vékonyan megkenjük baracklekvárral, majd a lecsöpögtetett almaszeleteket a csíkokon végigrakjuk úgy, hogy az alma piros héja felfelé legyen és túllógjon a tésztán, majd ezt megismételjük egy újabb sorral úgy, hogy kicsit elcsúsztatva rakjuk az almaszeleteket, így dúsabb lesz majd a rózsánk. A tésztát alul felhajtjuk az almára, és oldalról kezdve feltekerjük, majd a tésztavégét összenyomkodjuk, felállítjuk, és egy muffintepsibe rakjuk.

Meghintjük porcukorral, és 180 fokos sütőbe tolva, légkeverés mellett kb. 25 percet sütjük, ha az alma nagyon pirulna, egy alufóliát teríthetünk a tetejére. A sütőből kivéve hagyjuk langyosra hűlni, majd késsel finoman fellazítjuk a széleket, és kiemeljük az almarózsákat, és porcukorral meghintve tálaljuk.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.