Írd be, mit keresel:

Nem győzhet a fáradtság! Vágyfokozó ételek, ha szexre vágytok

Győz a fáradtság? Mindenkivel megesik, hogy a romantika szépen lassan elpárolog a kapcsolatból. Bár piac tele van vágygerjesztő szerekkel, ezekre kicsit vonakodva nézünk. Ha valami természetesre vágytok, egyétek a következőket, hogy visszatérjen a romantika a kapcsolatotokba!
Cookta - 2022.10.14.
Nem győzhet a fáradtság! Vágyfokozó ételek, ha szexre vágytok

Minden hosszan tartó párkapcsolatnak megvannak a maga hullámvölgyei, úgyhogy most kimondom azt, amit sokan nem akarnak hallani: ha már hosszabb ideje vagytok együtt a párotokkal, a kezdeti fázis – amikor még naponta akár többször is összebújtok – idővel alábbhagy. Egy pontig ez persze természetes, hiszen mindenkinek megvan a saját élete, munkája, az időbeosztásba pedig egyre több plusz pont kerül, a világ gyorsul, és nehezen tartjuk a tempót, többször tör ránk a fáradtság.

Azonban ha úgy érzitek, hogy az intimitás lassan teljesen kiveszik a kapcsolatotokból, ne üljetek ölbe tett kézzel, hanem tegyetek érte! A piac telis-tele van vágyfokozó szerekkel, de ha nem akartok ilyesmihez nyúlni (amit nagyon megértünk), bevásárolhattok a sarki boltban is. Már csak azt kell tudnotok, hogy mit!

Apró dolgok is látványos eredményt hozhatnak a kimerültség kezelésében. Kattints IDE, ha szeretnél többet megtudni!

Fekete málna

A fekete málna magjai dugig vannak olyan kémiai anyagokkal, amik felébresztik a bennünk szunnyadó libidót. Ha nem is minden nap, de mondjuk két-három naponta esztek egy tállal, többet fog az eszetek a huncutkodás körül járni!

Édesburgonya

Az édeskrumpli tele van káliummal, ami csökkenti a vérnyomást és utána a megfelelő szinten is tartja. Mivel a férfiak körében az erekcióproblémák egy része a magas vérnyomáshoz köthető, ezért elsősorban a párunk miatt érdemes otthon tartani.

Brokkoli

Oké, tudom, hogy amikor azt mondom, szexi, biztosan nem a brokkoli jut eszetekbe először. Pedig ez a szép színű zöldség dugig van C-vitaminnal, ami nemcsak a vérkeringés működését segíti elő, hanem a libidót is emeli a nők körében – írja a Little Things. Már nem is hangzik annyira rosszul, nem?

Lazac

Azt már eleve tudjuk, hogy a lazac ünnepi falat, ezért nem is meglepő, hogy a szexuális együttléteknek is kedvez. Ómega-3 zsírsavat tartalmaz, ami elősegíti az agyműködést, ez pedig elég fontos helyet foglal el a szexben. Ha pedig ez nem lenne elég: dopamint is szabadít fel, amitől jobban fogjátok érezni magatokat!

Csili

Ha szeretitek a csípős ételeket, jobban teszitek, ha Erős Pista helyett csilit használtok. Hogy miért? Miután elfogyasztotok egy csípős fogást, a szívetek gyorsabban fog dobogni, és az endorfinszintetek is megemelkedik. Ettől pedig jobban fogjátok érezni magatokat a bőrötökben, ami pedig alapkövetelmény szex előtt.

Tojás

A tojás aminosavakban gazdag, éppen ezért normalizálja a vérkeringést, elősegíti a szív egészségét, és merevedési zavarokat is elháríthat. Utóbbiból kiindulva talán nem is olyan rossz az a reggeli rántotta!

Na, csajok, megírtuk helyettetek a következő bevásárlási listát?

Kattints az infografikára, ha szeretnél többet megtudni a krónikus fáradtságról!

A krónikus fáradtság befolyásolhatja párkapcsolatunkat is. KATTINTS IDE, és tudj meg többet róla!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.