Írd be, mit keresel:

Az iroda költöztetése gyorsan és hatékonyan

Időnként előfordul, hogy egy teljes irodát vagy vállalkozást kell egyik telephelyről a másikra költöztetni. Még egy egyszerű lakossági költöztetés esetén is rengeteg szempontot kell figyelembe venni, azonban a céges költöztetés ennél is több odafigyelést és szakértelmet kíván.
Cookta - 2022.10.20.
Az iroda költöztetése gyorsan és hatékonyan

Fontos, hogy a vállalat életében minél kevesebb legyen a kiesett idő, valamint a költözés befejeztével minden egyes gép, termelőeszköz sérülésmentesen és gond nélkül újra üzembe tudjon állni és az összes irat rendelkezésre álljon.

A céges költözés előkészítése

Több szempontból is speciális a Promove szerint egy iroda költöztetése, mivel a vállalkozás dolgai mellett a munkatársak személyes tárgyai, valamint az ügyfelek adatai, iratai, folyamatban lévő megrendelései is érintettek. Látható tehát, hogy mekkora felelősség egy ilyen művelet.

Ezenkívül a költözés idejére az iroda működése átmenetileg leáll, így nem mindegy, hogy mennyi ideig tart ez a procedúra. A cégben lehetnek értékes gépek, amelyekre kifejezetten vigyázni kell, hogy a mozgatás során semmi baja ne történjen, nem mindegy tehát, hogy kit bízunk meg a költözés gördülékeny lebonyolításával.

Első feladatként nevezz ki egy munkatársat, aki koordinálni fogja a folyamatot, aki kvázi gazdája lesz a költözésnek. Ő fogja összeírni az iroda felszereléseit, tartja a kapcsolatot a szállító céggel, jelen lesz a költözés minden egyes fázisánál. 

A munka elkezdése

A koordinátor feladata, hogy leltárt készítsen a cég dolgairól, hiszen ez alapján fogja tudni a költöztető cég elkészíteni árajánlatát. A leltárba be kell venni az összes gépet, bútort, szállítandó iratokat, de ne feledkezzetek meg a növényekről vagy konyhai eszközökről sem.

A következő lépés a költöztetési ütemterv elkészítése, melyben a megbízott cég is segítséget nyújthat, sőt, bizonyos feladatokat át is vállalhat, például a bútorok lapraszerelését, az értékes gépek, bútorok védőfóliázását, a dobozolást vagy az átmeneti raktározást.

A helyes összekészítés

Minden dobozt feliratozni kell, egyrészt rá kell írni, hogy mi van benne, másrészt pedig azt, hogy az új telephelyen hová fog kerülni. A szállítók ugyanis pontosan oda fogják tenni, ahová a megrendelő kérte. Ezzel segítik azt, hogy minél előbb vissza tudjon állni a cég normál ügymenete.

Mindenképpen kérni kell a kollégák együttműködését abban, hogy fiókjaik kiürítésekor a személyes dolgaikat a pakolás idejére vigyék haza, vagy dobozolják be. 

A költözés ütemezése

Bár a hétvégi költözés általában jár némi felárral, azonban mégis érdemes megfontolni, hiszen a pénteki munkanap végén a munkatársak hazamennek, és hétfőn már az új irodában kezdhetik el a hetet, így gyakorlatilag szinte észre sem lehet venni a kiesett időt.

Az iroda átköltöztetése nagy felelősséggel jár még akkor is, ha csak épületen belül történik, nem beszélve arról, ha a cím is megváltozik. Mindenképpen olyan költöztető céget bízz meg ezzel, aki diszpécserszolgálattal koordinálja a műveletet, valamint mind az előkészítés, mind pedig a lebonyolítás során profi módon jár el.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.