Írd be, mit keresel:

Csíp, harap, mégis szeretjük

Az emberek rengeteg féle és fajta eszközt használtak már a történelem korai időszakában is, hogy a mindennapjaikat sokkal könnyebben élhessék. Ebben a mai kor emberétől semmiben sem különböztek.
Cookta - 2022.11.17.
Csíp, harap, mégis szeretjük

4000 évvel ezelőttre teszik a legelső kéziszerszámok megjelenését, ám a ma ismert és alkalmazott kéziszerszámok fejlesztésének igazán az ipari forradalom adott nagy lendületet. Ezek közé tartoznak a fogók is, ezek a nagyon sokféle feladathoz használható remek és megbízható eszközök.

Hagyományos és speciális darabok

Ha valamit szerelni kell, akkor a Mentool.hu fogók menüpontjában garantáltan találsz olyan terméket, amit vagy univerzálisan használhatsz, vagy pedig speciálisan pont a te problémád gyors és hatékony megoldására fejlesztettek ki. 

Persze abban az esetben is nagyon jó helyen jársz náluk, ha csak egyszerűen bővítenéd a szerszámosládában a készletet vagy kicsit felfrissítenéd a tartalmát. Érdemes persze alaposan megfontolni, hogy mi és hová fog beférni, illetve azt is, hogyan tudod majd az eszközeidet átláthatóan rendszerezni. Jó, ha csak nyúlni kell a szükséges darabért. Ma már szinte minden szakipari vagy barkácsolási feladathoz kapható valamilyen speciális fogó. 

Régóta velünk vannak

A rengeteg ma létező fogófajta között persze vannak nagyon ismert típusok is, amelyeket már igazán hosszú ideje ismerünk, és valószínűleg rengeteg generáció használta. A harapófogó bizonyára csak kevesek számára ismeretlen fogalom. Már a neve is nagyon beszédes, pontosan kifejezi azt a funkciót, amire valójában alkalmazzuk. 

A fejük egy harapó végben záródik össze. Tökéletesen alkalmas a drótkötelek, sordronyok, vas drótok elvágására, elcsípésére. Igazán jó szolgálatot tesz a nehezen elérhető helyeken való munkáknál. 

A kombinált fogó egy igazi ütőképes nagyágyú a fogók, de – talán nem túlzás ezt kijelenteni – a kéziszerszámok között is. Lehet vele vágni drótokat és kábeleket, de arra is nagyon jó, hogy stabilan megfogj vele lapos vagy hengeres dolgokat, vagy akár alkatrészeket is, és így végezd el a szükséges munkafolyamatokat. Egy háztartás sem lehet meg egy jó minőségű kombinált fogó nélkül.

Speciális feladatokhoz

Ha kábelek vágásáról van szó, akkor az oldalcsípő fogónál talán nincs is jobb. Vékonyabb huzalokhoz és drótokhoz remekül felhasználhatod. Az éles és kemény pengéjével könnyen elbánik ezekkel. 

A csőfogók nemcsak a csőszerelők számára nélkülözhetetlen eszközök, hanem az otthon vagy a ház körül előforduló meghibásodások esetén igazi elsősegéllyel érnek fel, ha van belőlük egy. A vízpumpa fogók feje ollószerűen nyitható, főleg víz- és csőszereléskor veheted ezeknek hasznát, kiváló szorítóeszközök, így otthoni bütykölgetésekhez kiváló segítséget jelenthetnek. Persze a fogók kínálata rendkívül gazdag, érdemes alaposan áttekinteni és igény szerint kiválasztani a szuper darabokat.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.