Írd be, mit keresel:

Egyedi ülőgarnitúra a nappaliban

Általában a nappali a ház legnagyobb helyisége, több funkciót is ellát: itt ültetjük le a hozzánk érkező vendégeket, esténként a nappaliban bújunk össze egy jó filmre, de a nagy családi társasjátékozásoknak is színtere lehet. A nappaliban található ülőbútoroknak bizony ki kell szolgálniuk a sokféle funkciót.
Cookta - 2022.11.17.
Egyedi ülőgarnitúra a nappaliban

A rendelkezésre álló hely nagyságától függően más-más módon kell megközelíteni a kanapéválasztás kérdését. A következőkben szeretnénk rövid áttekintést adni arról, hogy melyik kanapétípus mekkora méretű szobába való.

Amikor szabadon engedhetjük a fantáziánkat

Nagyméretű nappaliról beszélhetünk 25 m2 alapterület felett, ami sok esetben egybeépül a konyhával. Ha van elég helyünk, a lehetőségeknek csak a képzelet és természetesen a pénztárcánk szabhat határt. A SzenZa Bútoráruházban számos elemes ülőgarnitúra fedezhető fel, érdemes körülnézni a kínálatban.

A nagy méret előnye amellett, hogy többen ülhetünk le, hogy érdekes elemekkel bővíthetjük a kanapét. Ezek ülőhelyet nem jelentenek, de praktikus funkciókat látnak el. Például, egy karfába is kérhetünk polcokat, ahol mindig megtaláljuk a távirányítót. Megszoktuk, hogy a kanapé végét karfa zárja le, de a kanapé belsejében is elhelyezhetünk funkciós karfát, ami alkalmas a laptop tárolására, esetleg kis asztalkát hajthatunk ki magunk elé, vagy pohártartót építhetünk bele. Az olvasgatáshoz pedig LED lámpával is kiegészíthető, és ne feledkezzünk meg a manapság elengedhetetlen USB töltőről sem. Így már érthető, miért kerül a két ülés közé is karfa, hiszen számos előnye van.

A kényelmünket szolgálják a lábtartós elemek, és a relax funkciós fotelek, melyeken gombnyomásra kényelembe helyezhetjük magunkat a támla döntésével és a lábtartó kiemelésével. Ha nagy a belmagasság, választhatunk magas támlájú kanapét, ha nem, akkor az alacsonyabb kanapét fejtámlával egészíthetjük ki, így a teret nem nyomja össze a bútor, mégis kényelmesen ülhetünk kedvenc helyünkön.

Kisméretű nappali

Az, hogy mi számít nagynak, illetve kicsinek, természetesen viszonyítás kérdése, bár vannak rá előírások. A nappali mérete általánosságban véve dupla lakószoba mérettől kezdődik, körülbelül 25 m2

A nagyobb szobát könnyebb berendezni, de akkor se csüggedjünk, ha kisebb nappalink van. Ide előnyösebb lehet egy 3 üléses kanapé, esetleg egy kisebb méretű L-kanapé, ami kitölti az egyébként üresen maradó sarkot. Kényelmes bútorokat lehet találni ebben a méretben is, olyan hasznos funkciókkal mint a vendégágy és az ágyneműtartó. A polcos karról és a fejtámláról sem kell lemondanunk.

Mielőtt vásárolni indulunk

Vásárlás előtt érdemes felmérni a terepet és jelölni a földön azt a területet, amit jó szívvel biztosítani tudunk az új bútornak. Történhet ez valamilyen ragasztószalaggal vagy újságpapírral, vagy egyéb más módon. Néhány napig hagyjuk meg ezt a jelölést, és csak utána induljunk útnak a bútorboltba.

Mivel a kanapé nem olcsó mulatság, ezért nagyon oda kell figyelni, hogy ideális legyen a mérete, és megfeleljen minden funkciónak, amire szükségünk van, hogy később se bánjuk meg. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.