Írd be, mit keresel:

Mókás pufi palacsinták Mikulásra

Mikuláskor nemcsak a tengernyi csokival és szaloncukorral lephetjük meg szeretteinket, sokkal kreatívabb és személyesebb, ha a tányérba varázsolunk egy kis télapós meglepetést, akár egy gyors, mindenki által kedvelt pufi palacsintával.

Cookta - 2023.12.05.
Mókás pufi palacsinták Mikulásra

Ha ráérős reggelire nem is futja december 6-án, de uzsonnára vagy vacsorára készíthetünk mókás mikulásos palacsintát. Bármilyen piros színű gyümölcsből kialakítható a sipka, használhatunk hozzá friss vagy fagyasztott epret, ribizlit, málnát vagy akár szezonálisan kapható gránátalmát, a pomponhoz, a prémhez és a szakállhoz tejszínhabot vagy pillecukrot, ez utóbbit akár szeletelt mandulával is kirakhatjuk, a szemhez pedig csokicsepp vagy banán és áfonya is megfelelő lehet.

A jókedvű pufi pancake persze készíthető hóembernek, rénszarvasnak vagy akár hópehelynek is, csalódást egyik sem fog okozni, és az alábbi recepttel tökéletes palacsintaalapokat kapunk gyorsan és egyszerűen.

Gyors amerikai palacsinta – pancake

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só

Valamint:

  • 2 evőkanál olvasztott vaj

Elkészítés: A hozzávalókat egy tálba kimérjük, kézi habverővel simára keverjük.

Teflonserpenyőben 1 teáskanál vajat felhevítünk, és kisebb merőkanállal féltenyérnyi adagokat porciózunk. Amikor a tészta felszíne elkezd hólyagosodni, megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.

Azon melegében tálaljuk gyümölccsel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.