Írd be, mit keresel:

Trüffelgolyó házilag – a legegyszerűbb csokis csoda

Falatnyi selymes és nagyon csokis boldogság a trüffelgolyó, amit házilag is nagyon egyszerűen elkészíthetünk, akár mentesen, vegán változatban is, mindössze 3 alapanyaggal. Ünnepi és kényeztető finomság, ami akár gasztroajándéknak is tökéletes csinos dobozba vagy celofántasakba zárva.

Cookta - 2023.12.01.
Trüffelgolyó házilag – a legegyszerűbb csokis csoda

Itt a december, kezdődik az advent és a karácsonyi készülődés, az év végi finomságok tervezésének és készítésének időszaka, és érdemes időben ráhangolódni és nekikezdeni, mert ha minden a végére marad, akkor csak bosszankodunk. Arra gondoltunk, hogy mostantól egyszerű, kezdők számára is könnyen kivitelezhető gasztroajándék-ötleteket mutatunk, ami segítség lehet az ünnepi készülődésben – elsőként pedig a mennyei és pofonegyszerű trüffelgolyóra esett a választás.

A klasszikus receptúra szerint a trüffel tejszínnel és vajjal gazdagított csokoládébonbon, ami magas kakaótartalmú csokival készül, ám ebben a változatban vegán és mentes, étcsokoládé és kókuszkrém kell hozzá, illetve a hempergetéshez némi kakaópor. Ez természetes az alap, ami rengeteg módon ízesíthető és variálható, nyugodtan be lehet vetni fantáziát és kreativitást! Megbolondíthatjuk a kis csokibonbonokat csilivel, őrölt gyömbérrel, fahéjjal, adhatunk hozzá reszelt narancshéjat, valamilyen likőrt vagy rumot, esetleg kávét, de akár aprított mogyoróval, mandulával, kókuszreszelékkel is gazdagíthatjuk, sőt a hempergetéshez is használhatjuk ez utóbbiakat. Rengeteg lehetőséget rejt, elronthatatlan és isteni!

Kókuszos trüffelgolyó

Hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl kókuszkrém
  • kakaópor

Elkészítés: Az étcsokoládét apróra vágjuk. A kókuszkrémet egy kis lábasba tesszük, forrásig hevítjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és lefedve 5 percre félretesszük, hogy a csoki fellazuljon, majd simára keverjük, és egy műanyag edénybe öntjük, elsimítjuk, és ha kicsit hűlt, akkor hűtőbe tesszük 3-4 órára, hogy kellően megdermedjen.

A masszából teáskanálnyi adagokat veszünk, és kézzel golyóbisokká formázzuk, majd kakaóporban meghempergetjük. Azonnal fogyasztható, vagy jól záródó dobozba téve mehet a hűtőbe, ahol kb. 10 napig eltartható. Fogyasztás előtt negyed órával érdemes kivenni, hogy selymesebb, lágyabb, puhább legyen a trüffel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.