Írd be, mit keresel:

Fűtés klímával? Lehetséges!

Néhány évtizeddel ezelőtt még az is nagy dolognak számított, hogy a lakásokban is megjelentek az enyhülést hozó klímák. Az egyre forróbb nyári napok miatt több háztartásban is felmerült az igény, hogy ha nem is minden helyiséget, legalább a nappalit élvezhető hőmérsékletűre hűtsék. A berendezés azonban amellett, hogy keresettebbé vált, mondhatni át is alakult. Ma már nemcsak hűtésre alkalmas eszközök vannak a piacon, hanem fűtésre is.
Cookta - 2022.12.01.
Fűtés klímával? Lehetséges!

A klasszikus klíma

A hagyományos légkondicionáló ma már szinte elavultnak számít, és jóval olcsóbban hozzá lehet jutni, mint bármikor korábban. A Komfort Plus klímák szekciójában még találhatsz azért ezek között is olyan darabot, amire érdemes beruházni, vagy akár a korszerű inverteres modellekből is választhatsz.

A hagyományos klíma két egységből áll, ezek közül az egyiket a lakásban szerelik fel, a másik pedig valamelyik külső falra. Ennek a megoldásnak köszönhetően a gépnek működés közben alig van hangja.

Működése nem túl bonyolult, ahány fokra állítod az eszközt, olyan hőmérsékletre hűti le és fújja vissza a levegőt. Bekapcsoláskor nagy mennyiségű áramot vesz fel, ezért a kiépítésénél figyelembe kell venni azt is, hogy az áramhálózat elbírja-e majd a terhelést. Rendszeres időközönként gondoskodni kell a szakszerű tisztításáról, mert a megtelepedett kórokozók különböző betegséget okozhatnak.

Inverteres klímák

Mivel a változékony időjárás és a fűtési rendszerek cseréjének nehézségei további lehetőségeket igényeltek a meleg előállítására, megszületett az inverteres klíma. Ez az eszköz némileg másképp működik, mint elődje. Ez már a beüzemeléskor is szembetűnő, hiszen nem veszi fel a teljesítményének többszörösét bekapcsoláskor. Lényegében nem is üzemel teljes kapacitáson, hiszen ahogy közelít a belső hőmérséklet a megadott felé, fokozatosan csökkenti a teljesítményét. Ennek a tulajdonságának köszönhetően kevesebb áramot fogyaszt. További előnye, hogy nemcsak melegben, hanem hidegben is hasznát veheted, ugyanis felmelegíteni is képes a levegőt. 

Melyiket éri meg megvásárolni?

Ha egyéb körülmények nem számítanának, akkor mindenképpen az inverteres klímát. De igenis figyelembe kell venni az egyéb körülményeket, hiszen csak így lehet valóban megtalálni az egyedi igényeknek megfelelő eszközt. Nem mindegy például a hűteni / fűteni kívánt szoba mérete és magassága. Milyen az áramhálózat? Egy vagy több beltéri egységre van-e szükség? Elég, ha csak pár órát üzemel a gép vagy huzamosabb ideig kell, hogy naponta üzemeljen? Csak a hőmérséklet csökkentésére használnád vagy a fűtés kiegészítésére is? 

Alapvetően, ha csak nyáron szeretnéd használni, mert a lakás hőszigetelése és a fűtési rendszere jó, akkor az alap légkondi is tökéletes lesz számodra. Viszont, ha költséghatékonyan fűteni is szeretnél, akkor az inverteres modellek között nézelődj. Ha bizonytalan vagy, bátran keresd a Komfort Plus csapatát, akik segítenek az otthonodhoz való légkondit megtalálni.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.