Mutatunk most 3 nagyszerű konyhai felszerelést, amelyet mindenképp érdemes beszerezni otthonra!
Kivel ne fordult volna már elő, hogy sütés közben véletlen kifolyt az ételből az olaj vagy a zsír, kisebb ételdarabkák estek le a sütő aljára a készülő fogásból, vagy esetleg a tepsi alján leragadt az étel? Ilyenkor nemcsak, hogy a kellemetlen égett szaggal kell megküzdeni, de az odaégett ételmaradékokkal is, amelyeket sokszor igen nyögvenyelősen, fárasztó vegyszeres súrolás által lehet csak eltávolítani.
A problémára van azonban egy nagyon egyszerű megoldás, mégpedig a tapadásmentes hőálló lap. Egy sima, egyszerű teflon bevonatú lapról van szó, amelyet betehetsz a tepsibe, a sütő aljára, vagy akár a grillen is használhatod! A teflon bevonatnak köszönhetően a hőálló lapon készülő étel nem ragad le, nem esik szét. A tapadásmentes felület pedig könnyen és gyorsan meleg mosogatószeres vízzel tisztítható, így a sütő aljára téve a lecsöpögött zsiradék sem fog gondot okozni.
A különféle zöldségszeletelők is nélkülözhetetlen kiegészítői a jól felszerelt konyhának, főleg ha egészségtudatos étkezést követsz. A zöldségszeletelő cserélhető alkatrészei által különböző méretűre és vastagságúra reszelheted a zöldségeket. Szeletelhetsz vele például cukkinit, burgonyát, káposztát, salátát, céklát, répát, almát – gyakorlatilag bármilyen zöldséget vagy gyümölcsöt, amit apró darabkákra szeretnél felvágni. Ha spirálos zöldségszeletelőt választasz, akkor könnyen készíthetsz akár finom tésztát is a zöldségekből.
Sütéskor és főzéskor nem egyszerű kitalálni, hogy az étel belseje tényleg jól megsült-e. A maghőmérő ebben hatalmas segítséget tud nyújtani. A készülék nagyon könnyen használható: a végén található fém tűt csak bele kell szúrni a húsba vagy a tésztába, és máris látható az étel belső hőmérséklete. Sőt bizonyos típusok már riasztási funkcióval is bírnak: ha az étel eléri a megfelelő hőmérsékletet vagy eltelt a beállított idő, akkor az eszköz jelez. Sokszor a hús típusa és a kívánt sütési fokozat is megadható az eszközön. A maghőmérő szószok készítéséhez, csokoládé olvasztáshoz, olajban sütött ételekhez is rendkívül hasznos, de akár a bébiételek hőmérséklete is mérhető vele.