Írd be, mit keresel:

Jótékony hatás az emésztésre

Mi lehet az összefüggés a calvados kortyolása és az emésztőrendszer hatékonyabb működése között? Milyen egyéb okok és indokok szólhatnak még az italkülönlegesség fogyasztása mellett? A cikkben ennek fogunk utánajárni. Aki éppenséggel egy-egy különleges vacsorára vagy ebédre készül, annak kifejezetten hasznos lehet a bejegyzés olvasása.
Cookta - 2023.01.17.
Jótékony hatás az emésztésre

A calvados fogyasztása mellett szóló elsődleges érvek

Nem igazán lehet vita afelől, hogy a calvados kifejezetten egy karakteres, zamatos italnak számít. Méghozzá úgy, hogy sokaknak ellenállhatatlan kedvencnek bizonyul.

Ami a fogyasztás apropóját és időzítését illeti, meglehetősen sokan preferálják aperitifként, vagy pedig digestifként fogyasztva. Miután persze kiválasztották a nekik tetsző darabot, mondjuk az iDrinks webáruház calvados választékát végigböngészve.

Persze a választást és a keresgélést nagyban megkönnyítheti a calvadosfogyasztás terén megmutatkozó jártasság és tapasztalat. Azzal együtt, hogy ebben a műfajban is elmondható, hogy a minőségre való törekvéssel nem igazán lehet mellélőni.

A calvados és az alma közötti meglehetősen szoros kapcsolódás

Az összefüggés egész pontosan onnan eredeztethető, hogy a calvados készítése során meghatározott típusú almák kerülnek célzottan felhasználásra. Az almák adják tehát az alapot, a majdani végeredmény pedig konkrét és precízen betartott receptúra nyomán állhat össze.

Ez pedig külön fontossággal bír annak kapcsán, miszerint a calvados kimondottan segíti az emésztés menetét. Tudniillik az alma kedvező savtartalma felelős az emésztési folyamatok eredményes működéséért.

Így az ital kortyolása egy-egy kiadósabb ebéd vagy vacsora megelőzéseként sikeresen felkészítheti az emésztőrendszert a majdani munkára. Pláne abban az esetben lehet ez előnyös, ha jellemzően zsírosabb, fűszeresebb étkek szerepelnek az étlapon.

A fogyasztása a következő élményekkel is kecsegtet

Fontos lehet tudni, hogy olyan alkoholos italról beszélünk, amelynek kapcsán nem kell tartani a szokottnál magasabb alkoholtartalom miatt. Így bátran lehet kortyolni. Már csak amiatt is, mivel kifejezetten ízletes, zamatos élményt képes biztosítani.

Ugyebár azzal a nem elhanyagolható hozzáadott értékkel, hogy a finomságán túl az emésztőrendszerre is kedvező hatást képes gyakorolni. Méghozzá olyannyira, hogy akár a gyomorbántalmak enyhítésének céljából is hatásosnak bizonyul.

Hozzá lehet tenni még azt is, hogy az ital fogyasztása akár szezonális jelleggel is nyerő ötletnek számít. Kimondottan ősszel és télen figyelhető meg, hogy egyre többen és többen választják. Miért is? Mert általában az év ezen periódusaiban kerülnek az asztalokra nehezebb ételek, amelyek emésztése nagyban megkönnyíthető a calvados által. 

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.