Írd be, mit keresel:

Isteni, pillekönnyű finomság 3 alapanyagból – ez a japán sajttorta

Nem csalás, nem ámítás, valóban 3 hozzávaló és szinte semmilyen konyhai jártasság nem kell ehhez a légiesen könnyed finomsághoz, akár kezdő konyhatündérek is bátran nekiállhatnak.

Cookta - 2024.02.26.
Isteni, pillekönnyű finomság 3 alapanyagból – ez a japán sajttorta

Elképesztően finom, pillekönnyű, szinte elolvad a szájban… Mindehhez pedig nagyon egyszerűen elkészíthető felfújtféle a japán sajttorta, aminek alapja krémsajt, ehhez jön még egy kis tojás és olvasztott fehér csokoládé. Mivel liszt nincs benne, így gluténérzékenyeknek is ideális. Ha betartjuk a sütési előírásokat, akkor elsőre is tökéletesen sikerülhet, és tulajdonképpen nagyon egyszerű: két sütési hőmérséklet és egy kis pihentetés a lényege. Mi is kipróbáltuk, és valóban fantasztikusan könnyű és finom.

Az alaprecept variálható is, hogy kicsit karakteresebb legyen a sajttortánk: készíthetjük étcsokoládéval, de reszelhetünk hozzá egy kis citrom– vagy narancshéjat, fűszerezhetjük egy kis tört kardamommal, rózsaborssal, vagy ahogy Japánban népszerű, egy kis matchaport adhatunk hozzá, de készíthetünk hozzá egy pikáns gyümölcsragut is bogyós gyümölcsökből a tálaláshoz.

Az alábbi videóban jól követhető a folyamat, de alatta természetesen megtalálható a pontos leírás is.

Japán sajttorta 3 hozzávalóval

Hozzávalók:

  • 12 dkg natúr krémsajt
  • 12 dkg fehércsokoládé
  • 3 tojás

Elkészítés: A fehér csokit kockákra tördeljük, és gőz fölött megolvasztjuk.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

A felovadt csokoládéhoz adjuk a krémsajtot, elkeverjük, amikor már homogén, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a tojássárgákat is, és simára keverjük.

A felvert tojásfehérjét 3 részletben a csokis keverékhez adjuk, könnyű mozdulatokkal összeforgatjuk, de nem kell túlságosan eldolgozni.

Egy kivajazott sütőforma oldalát sütőpapírcsíkokkal kibéleljük, a masszát beleöntjük, elsimítjuk. Tepsire tesszük, forró vízet öntünk alá, és jöhet a sütés 3 lépcsőben.

1. 170 fokon 15 perc
2. 160 fokon 15 perc
3. elzárt sütőben 15 perc

Ezután kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor meghinthetjük porcukorral.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.