Írd be, mit keresel:

Miért ajánlott biztonsági üveget kérni a nyílászárókba?

Ablakcsere, illetve új építésű házak nyílászáróinak kiválasztásakor nem biztos, hogy eszünkbe jut, hogy biztonsági üveget válasszunk az ablakokba vagy az ajtókba. Sőt, amikor a gyártó felajánlja ezt az opciót, akkor sokan nem gondolják át a döntést, és nem ismerik fel a behatolásgátló üvegezés hasznosságát. Pedig érdemes lenne, hiszen egy plusz biztonsági szintet jelent otthonunk védelme szempontjából!
Cookta - 2023.03.16.
Miért ajánlott biztonsági üveget kérni a nyílászárókba?

Hogyan véd a behatolásgátló üveg?

A Zsola Ablak Kft. szakemberei a műanyag ablak beépítésének tervezésekor előszeretettel ajánlják a biztonsági üvegezést, hiszen ezek az üvegek olyan szabvány szerint készültek, melyek célja, hogy az ablaküveg ne törjön be, ha megdobják kővel, vagy ha egy kemény, éles szerszámmal próbálják beütni. Ez nyilvánvalóan jól jön, amennyiben betörés készülne lakásunkba. 

Mi ellen véd a biztonsági üveg?

A statisztikák szerint a betörők elsősorban a nyílászárókon keresztül jutnak be a lakásba, tehát ez a leggyengébb pont. Első lépésben igyekeznek zárat törni, azonban a legújabb zárak már több ponton záródnak, így nem egyszerű bejutni rajtuk. Ha a zártörés nem sikeres, akkor második lépésként az üveg betörésével akarnak behatolni. 

Azonban, ha ez is ellenáll a kísérletnek, akkor általában felhagynak a további próbálkozással, mivel minden egyes perc tovább növeli a lebukás esélyét. Ez a speciális üveg így megvédi értékeinket és szeretteinket a hívatlan látogatóktól.

Miért érdemes még ezt az üveget választani?

Nagyobb üvegfelületek, teraszajtók, balkonajtók, erkélyajtók esetén is tanácsos biztonsági üveget választani, főleg akkor, ha gyermekek vagy háziállatok vannak a háznál. 

A kisgyermekek természetes viselkedése, hogy sokat szaladgálnak, kergetőznek, melynek során könnyen elbotlanak. Ha ez éppen egy üveges ajtó közelében történik, akkor annak csúnya baleset lehet a vége. Azonban a biztonsági üvegnél mindig nyugodtak lehetünk afelől, hogy nem fog kitörni és balesetet okozni.

Kisállatainkra is igaz ez, főleg egy nagyobb testű kutya esetében. Sok kutya a mancsával jelzi, ha ki akar menni, vagy be akar jönni a lakásba, ennek során akár fel is ugorhat az üvegfelületre. A speciális üveg ellenáll az állat súlyának és körmeinek, ezért nem kell azon aggódni, hogy esetleg kitöri az üveget, és sérülés éri a kutyánkat főleg akkor, amikor nem vagyunk otthon.

Melyik nyílászáróba tegyünk biztonsági üveget?

Családi ház esetében érdemes átgondolni azt, hogy minden ablak, valamint a bejárati és teraszajtó is kapjon behatolásgátló üvegezést. Panelházak, társasházak esetében a földszinten, alsóbb emeleten lakók számára szintén ajánlatos az ablakok biztonsági üvegezése, felsőbb emeletek esetében elegendő a lépcsőház- és lakásajtó speciális üvegezésére gondolni. 

Látható, hogy a behatolásgátló biztonsági üvegezés mennyi esetben segíti hétköznapjaink biztonságát. Nem érdemes habozni tehát abban az esetben, ha felmerül ennek a speciális üvegnek a használata, hiszen hosszú távon megtérül a befektetés, egyébként pedig a biztonságunk valójában megfizethetetlen.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.