Írd be, mit keresel:

Tantermi vagy online KRESZ oktatás: íme, az előnyök és a hátrányok!

Ha úgy döntesz, hogy megszerzed a jogosítványt, akkor első körben azt kell eldöntened, hogy hol, illetve milyen formában szeretnél tanulni. Ez utóbbi tekintetében két lehetőség közül lehet választani: van tantermi és online oktatás.
Cookta - 2023.03.16.
Tantermi vagy online KRESZ oktatás: íme, az előnyök és a hátrányok!

Nem is olyan régen az első, vagyis a tantermi tanulás volt az egyetlen opció. Azóta azonban változott a helyzet, és megjelent az online oktatás is, amit nagyon sokan preferálnak. Ugyanakkor jó, ha tudod, hogy nem való mindenkinek.

Színvonalas oktatásban szeretnél autóvezetést tanulni? Akkor számodra a BD Autósiskola pécsi telephelye remek választás lehet még akkor is, ha nem döntötted el, hogy milyen formában tanulnál. Itt ugyanis a helyszíni és az online lehetőség is rendelkezésre áll. 

Még vacillálsz, és nem tudod, hogy melyiket válaszd? Akkor olvasd el ezt az írásunkat, ugyanis most segítünk neked a döntésben. Elmondjuk, hogy mik azok az előnyök, illetve hátrányok, amiket érdemes átgondolnod.

Hogy zajlik a tantermi oktatás?

A tantermi oktatás minden esetben a helyszínen zajlik attól függően, hogy melyik városban ad órákat az autósiskola. A jelentkezéskor kapsz egy órarendet, amin láthatod, hogy pontosan melyik napokon, milyen időpontban vannak az órák, amiken részt kell venned.

Az egyik legnagyobb előnye ennek a tanulási formának az, hogy személyesen is találkozhatsz a tanárokkal. Ha valamit nem értesz, akkor sokkal könnyebben fel tudod tenni nekik a kérdéseidet, vagy meg tudod kérni őket, hogy magyarázzák el máshogy.

Emellett pedig az is pozitívum, hogy nemcsak a tanárokkal, hanem a többi diákkal is tudsz beszélni. Ha jobban megismeritek egymást, akkor tudtok segíteni egymásnak, és akár olyan barátságok is kialakulhatnak, amik később is megmaradnak. 

Mikor érdemes online tanulni?

Az online oktatás nem a helyszínen, hanem távolról történik. Általában van egy előre összeállított tananyag, amihez a jelentkező a regisztrációkor hozzáférést kap. Az egyes modulokat nagyon rugalmasan lehet elvégezni attól függően, hogy a tanulóknak mikor van idejük rá. Ehhez csak egy számítógépre, telefonra vagy más olyan eszközre van szükség, amin van internet.

Ennek a tanulási formának kétségkívül a rugalmasság a legnagyobb előnye, hiszen a jelentkezőknek nem kell bejárniuk sehova. Sőt, fix időpontokhoz sem kell alkalmazkodniuk, kötöttségek nélkül, ott és akkor tanulnak, amikor szeretnének. 

Mi alapján válassz?

Egyrészt mindenképp mérd fel, hogy tudsz-e önállóan tanulni, vagy szükséged van a tanárokkal, osztálytársakkal való személyes kapcsolatra. Másrészt pedig át kell gondolnod azt is, hogy a fix időpontokat mennyire tudnád beilleszteni a napirendedbe.

Bízunk benne, hogy ezek után már letisztultak benned azok az előnyök, illetve hátrányok, ami alapján jó döntést tudsz hozni. Ezeket feltétlenül gondold át, hogy tudd, melyik oktatás az, aminek keretén belül szívesen, és nem utolsósorban eredményesen tudnál tanulni!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.