Írd be, mit keresel:

Töltött tojás tökéletesen – olívás sajtkrémmel

A húsvéti asztalon a főtt és szeletelt sonka mellett nálunk minden évben helyet kap a töltött tojás is, ami egyrészt finom, másrészt nagyon egyszerű, jól variálható és előre elkészíthető.

Cookta - 2024.03.18.
Töltött tojás tökéletesen – olívás sajtkrémmel

Nálunk a húsvéti menü kötelező darabja a töltött tojás, de vendégvárónak vagy saláta mellé hideg vacsorának is nagyon finom és praktikus, bármikorra. A keményre főzött, majd félbevágott tojásokat ízlés szerinti krémekkel tölthetjük meg, én most például natúr sajtkrémet kevertem össze a tojások sárgájával, majd sóztam, borsoztam, és az apróra összevágott olajbogyót sem sajnáltam ki a krémből.

Forrás: Kard Éva

A töltött tojás az egyszerűsége mellett nagyon jól illik majd a vékonyra szeletelt sonkához és a kalácshoz is, de friss retekkel, újhagymával, salátával is kínálhatjuk!

Olívás sajtkrémmel töltött tojás

Hozzávalók 10 db töltött tojáshoz:

  • 5 db keményre főzött tojás
  • 1 db tubusos natúr krémsajt
  • olajbogyó (ízlés szerint)
  • őrölt fehérbors

Elkészítés: A keményre főzött és teljesen kihűtött tojásokat vágjuk félbe, majd óvatosan emeljük ki a sárgáját. A natúr sajtkrémhez adjuk hozzá a villával összetört tojássárgát, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük simára.

Az olajbogyót alaposan csepegtessük le, majd vágjuk fel apróra. Ezután adjuk hozzá a tojásos sajtkrémhez, és szintén keverjük össze. Ha szükséges, akkor még ízlés szerint sózzunk, borsozzunk utána.

Az elkészült olívás sajtkrémet ezután töltsük vissza a tojásfehérjébe, majd díszítsük egy-egy karika olajbogyóval.

Tálalásig tegyük be a hűtőbe, majd kínáljuk pl. vékonyra szeletelt vagy főtt sonka mellé az ünnepi asztalon – vagy akár simán vacsorára, vendégvárónak.

Forrás: Kard Éva

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.