Írd be, mit keresel:

Nutellás sajttorta nagyon krémesen, sütés nélkül

Igazi csábítás ez a mogyorókrémes sajttorta, ráadásul elkészíteni is egyszerű. Nem olcsó, nem diétás, de olyan tömör gyönyör, hogy elég belőle egyetlen szelet is. Kezdők is bátran elkészíthetik, mert sütni sem kell, a végeremény mégis egy ugyancsak ínycsiklandó, nagyon csokis és selymes, a szájban szétolvadó sajttorta.

Cookta - 2024.03.23.
Nutellás sajttorta nagyon krémesen, sütés nélkül

Olyan lágy és kényeztető, hogy bármilyen ünnepi alkalomra tökéletes ez a sütés nélküli sajttorta, ami mogyorókrémben is bővelkedik. Önmagában nem túl mutatós, de egy kevés gyümölccsel – esetleg egész vagy darabolt mogyoróval – mégis igazán jól kicsinosítható. A kekszes alap, a gazdag töltelék és a tetejére kerülő csokimáz is gyorsan összerakható, de türelem mindenképpen kell ehhez a desszerthez, mert a pihentetés alatt nyeri el tökéletes állagát.

Bár a Nutella mindenkit levesz a lábáról, vannak, akik kerülik ezt a mogyorókrémet, mert legnagyobb arányban pálmazsír van benne, mogyoró már jóval kevesebb, de bátran más hasonló csokis-mogyorós kencét is használhatunk hozzá, vagy házi változattal is készíthetjük ezt a csodatortát…

Nutellás sajttorta nagyon krémesen

Hozzávalók:

  • 25 dkg kakaós omlós keksz
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl tejszín
  • 40 dkg Nutella – vagy más mogyorókrém
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 3 evőkanál tejszín

Elkészítés: A kakaós kekszet egy késes robotgépbe tesszük, és egészen finomra, homok állagúvá aprítjuk. Hozzáöntjük az olvasztott vajat, kézzel összedolgozzuk, majd egy kapcsos tortaformába öntjük, és alaposan le- illetve az oldalára nyomkodjuk az ujjainkkal vagy egy pohár segítségével, majd a hűtőbe tesszük fél órára.

Közben a mascarponét egy keverőtálba öntjük, elektromos habverővel kicsit fellazítjuk, majd a jól lehűtött tejszínt is hozzáadjuk, és jó habosra, krémesre verjük.

A mogyorókrémet gőz fölött vagy mikróban kicsit meglágyítjuk, majd a mascarponés krémhez adjuk, és alaposan összekeverjük az elektromos habverővel, majd a kekszes alapra öntjük, elsimítjuk, és 4-5 órára a hűtőbe tesszük, hogy kellően megdermedjen.

A tetejére a csokoládét felaprítjuk, és gőz fölött felolvasztjuk, majd a 3 evőkanál tejszínt adunk hozzá, simára keverjük, és a torta tetejére öntjük, elsimítjuk, és még fél órára betesszük a hűtőbe dermedni.

Tálaláskor friss gyümölccsel és mogyoróval díszítjük – vagy amivel csak szeretnénk…

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.