Írd be, mit keresel:

Töltött tojás krémesen, mediterrán ízekkel

A töltött tojás általában ünnepi hidegtálak kihagyhatatlan elemeként tartunk számon, de miért is ne készíthetnénk bármikorra, amikor olyan egyszerű és nagyszerű, ráadásul rengeteg variációs lehetőséget rejt?

Cookta - 2023.10.22.
Töltött tojás krémesen, mediterrán ízekkel

A tojás hihetetlen alapanyag, annyira sokoldalúan használható főzve, sütve, buggyantva, habarva, és ugye rengeteg ételünk és sütemény fontos összetevője, de az benne a fantasztikus, hogy magában, egy-két kiegészítővel is fantasztikusan működik. A töltött tojás az egyik ilyen, ami valószínűleg mindenkit gyerekkor óta elkísér, mégis ritkán kerül az asztalra, pedig gyors, kiadós, egyszerű, és ha jól készítjük, akkor nagyon finom.

Az alábbi olaszos változat a klasszikus majonéz helyett mascarponéval készül, ettől lesz selymesen lágy a töltelék, valamint szardella, aszalt paradicsom és olajbogyó egészíti még ki, rém egyszerű, de egész más ízvilágú, mint a megszokott változat. Tökéletes előételnek, vendégvárónak, baráti beszélgetős borozáshoz, de egy jó adag salátával könnyű vacsorának is megállja a helyét.

Olaszos töltött tojás

Hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 3 evőkanál mascarpone
  • 3 szardellafilé
  • 2 darabka olajban eltett aszalt paradicsom
  • maréknyi olajbogyó
  • frissen őrölt bors

Elkészítés: A tojásokat feltesszük főni, és forrástól számítva 10 percet főzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel felöntjük, és hagyjuk langyosra hűlni.

Közben a szardellafilét és az aszalt paradicsomot finomra vágjuk, egy kisebb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a mascarponét, borsot őrölünk hozzá. A tojásokat meghámozzuk, félbevágjuk, a sárgákat kiemeljük, és mascarponés tálkába tesszük, majd egy botmixerrel jó alaposan összedolgozzuk, simára, habosra mixeljük.

A fűszeres krémet a tojásfehérjékbe kanalazzuk, mindegyikre egy-egy szem olajbogyót ültetünk. Ha van időnk, egy kicsit érdemes betenni a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, de akár azonnal is tálalható.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.