Írd be, mit keresel:

Az esküvői nyaklánc megkoronázza a menyasszony megjelenését

A nyaklánc egy olyan klasszikus ékszertípus, amellyel már évezredek óta minden ember szívesen díszíti megjelenését, hiszen számtalan pozitív tulajdonsággal rendelkezik. Az esküvők klasszikus ékszere azonban a mai napig a gyűrű, valamint a tiara, pedig a nyaklánc is jelentős szerepet játszik ezen a jeles eseményen. A menyasszony nagyon sokféle variáció közül választhat, érdemes többfélét is felpróbálni, hiszen nem mindegy, hogy hozzáad vagy elvesz a megjelenésből.
Cookta - 2023.04.02.
Az esküvői nyaklánc megkoronázza a menyasszony megjelenését

Az esküvői előkészületek

Az esküvő hatalmas szervezést igényel, nagyon szerteágazó feladatokat kell megoldani. Ékszerek tekintetében azonban a Velekey Ékszervilág webáruház nyakláncai jelentős segítséget adhatnak. A menyasszonyi ruha az esküvő fénypontja, ennek kiválasztása egy hosszadalmas feladat. Sok ruha első látásra tökéletesnek tűnik, azonban a próba során kiderül, hogy mégsem illik a menyasszonyra.

Ha végre megvan a ruha, akkor jöhetnek a kiegészítők, melyek kiválasztása szintén nem egyszerű. A nyakláncot illetően ugyanis sokféle szempontot figyelembe kell venni, ezért egyáltalán nem mindegy sem a lánc hossza, sem pedig anyaga és díszítettsége.

Milyen a tökéletes esküvői nyaklánc?

A nyakék felöltözteti a menyasszony dekoltázsát, odavonzza a násznép tekintetét, ezért kiválasztásakor oda kell figyelni arra, hogy ne legyen túlságosan domináns. Egy nagyon erőteljes, markáns ékszer elvonja a figyelmet a ruháról és a leendő ara arcáról, holott ez az ő napja, nem pedig a nyakláncé.

A kiválasztáskor az összképet kell nézni, hiszen egy nagyon díszített ruhához más ékszer illik, mint egy letisztult, minimalista ruhához. 

Az is gyakran előfordul, hogy a menyasszony már rendelkezik egy olyan nyakékkel, melyet mindenképpen viselni szeretne az esküvőjén, és ehhez kell utánaigazítani minden mást, többek között a ruhát is. Nem lebecsülendő tehát ennek az éknek a jelentősége.

A menyasszony személyisége

A nyaklánc kiválasztásakor a menyasszony személyisége is döntő jelentőségű. Egy szerény, visszafogott hölgyön disszonáns lesz egy hatalmas, extravagáns darab, a harsány, vidám ara pedig mindenképpen valami különleges és domináns láncot érdemel.

A lánc hossza alkalmazkodjon a ruha dekoltázsához is, túlságosan mély dekoltázs esetében ne válasszunk rövid, csak a nyakon lévő nyakéket, hanem érjen minimum a dekoltázs közepéig. Magasabb záródású ruhánál jól mutat a rövid lánc kisebb medállal vagy akár egy többsoros gyöngysor is.

A lánc anyaga

Általános vélekedés az, hogy az ékszerek anyaga legyen harmóniában a karikagyűrűvel. Ha a karikagyűrű sárgaarany, akkor érdemes minden kiegészítőt ebből az anyagból választani. A fehérarany ad némi elhajlásra is alkalmat, hiszen az ezüstös színhez a fehér gyöngy is remekül illik.

A menyasszonyi nyakék felöltözteti a dekoltázst, harmonikussá teszi a megjelenést, ezért mindenképpen próbálj fel többfélét is, ugyanúgy, mint ahogy a ruhát is próbálgattad. Ne köss kompromisszumot, csak arra mondj igent, ami igazán tetszik és ami igazán te vagy!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.