Írd be, mit keresel:

Az infrasorompók jelentősége a mindennapokban

Az infrasorompók olyan eszközök, amelyek a behatolásjelző rendszerek részét képezik, a külső védelem szerves részei. Jelenlétük annyira természetes, hogy szinte már észre sem vesszük, pedig ott vannak a kapubejáratoknál, a mozgólépcsőnél és a liftekben is.
Cookta - 2023.04.10.
Az infrasorompók jelentősége a mindennapokban

Hogyan működnek az infrasorompók?

Az infrasorompók működése egyszerű: egy adó- és egy vevőegységből állnak, az adóegységek infravörös sugarakat bocsátanak ki, amit a vevőegységek elnyelnek. Az infravörös sugarakat egy szűk nyalábba terelik a speciálisan erre a célra kialakított tükrök és lencsék segítségével. 

Amennyiben az adóegységekből kiinduló infravörös sugarak nem érkeznek meg a vevőegységekhez – azaz az infravörös sugarakat valami megtöri, akkor a riasztó jelezni kezd. Ezek az érzékelők a Riasztobolt.hu kínálatában is megtalálhatóak. Az infrasorompóknak többféle típusa van: beltéri, kültéri, különböző távolságra hatók (50-100-200 m).

Mire érdemes figyelni az infrasorompók telepítése során?

Az infrasorompók aktív védelmi eszközök. Több, egymással párhuzamosan futó infrasugarat szoktak alkalmazni a biztosabb jelzés érdekében, annak ellenére is, hogy az infrafény sugaranként kódolt. Erre azért van szükség, hogy se a napfény, se egy, az oszlopon belül elhelyezett másik nyaláb ne zavarja meg. 

Alkalmazása és telepítése során vannak olyan körülmények, amelyekre a hatékony működtetés érdekében érdemes figyelni:

  • Téves jelzést okozhat a hóesés, a sűrű köd vagy a nagy por
  • Folyamatosan karban kell tartani a sugárnyaláb közelében található növényzetet vagy a belógó faágakat.
  • Kültéren számolni kell a környezeti hatások okozta problémákkal – a csapadékkal, a szélsőséges időjárással, villámlással. 
  • Hőmérséklet szempontjából elég tág a határ: -35 és +60 Celsius-fok között tökéletesen működik, de azért a tűző napot kerülni kell.
  • A területen mozgó kóbor állatok is okozhatnak galibát, hiszen megnövelhetik a téves riasztások számát.
  • A telepítése során a területi viszonyokat is figyelembe kell venni és annak megfelelően kell rögzíteni. Ügyelni kell arra, hogy egy nagyobb szélvihar se tudja elmozdítani a helyéről. mozdítsa ki a helyéről. 

Ezen tényezők miatt itt is érvényesül az az elv, hogy 100 százalékos kültéri védelem nem létezik – bár az infrasorompók nagy biztonságot nyújthatnak védelmi szempontból. Fontos tudni, hogy az infrasorompó a bejutást nem akadályozza meg, de jelzi azt, illetve elrettentésre is szolgál. 

Mi a jelentősége az infrasorompóknak a mindennapokban?

Egy vagyonvédelmi rendszer kialakítása folyamatos és komplex tevékenység, csak így lehet biztosítani a vagyontárgyak védelmét. Ennek lényegi részét képezik az infrasorompók, amelyek segítenek elérni a kívánt biztonsági szintet, mert:

  • Csapda jelleggel is alkalmazhatóak – főként, ha a jelenlétük nem nyilvánvaló (azaz rejtett) 
  • Óvatosságra intik azokat, akik rossz szándékkal közelednek
  • Az adó és a vevő megfelelő elhelyezésével megnehezíthetjük az észrevétlen átjutást

Használjon Ön is infrasorompókat ingatlana és vagyontárgyai védelme érdekében!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.