Írd be, mit keresel:

Csirke joghurtos bundában – egyszerűen és nagyon ropogósan

Egyszerű, de annál finomabb ez a nagyon ropogós bundájú csirke, aminek a húsa lágy és omlós, és jóval gyorsabb és maceramentes az elkészítése, mintha klasszikusan paníroznánk.

Cookta - 2023.04.20.
Csirke joghurtos bundában – egyszerűen és nagyon ropogósan

A rántott hús kicsik és nagyok kedvence, a panírozás viszont a legtöbbünk rémálma. Nem egy bonyolult dolog, de mégis sokunk mumusa, és ha van mód elkerülni, miért is ne tennénk, ha más praktikával is kaphatunk vastag és ropogós bundát? Gyors és sokkal egyszerűbb, ha joghurttal és fűszeres liszttel bundázunk, és ha előtte a csirkedarabokat a joghurtban pácolódni hagyjuk, a tejtermék savasságától nagyon omlóssá, szaftossá válik a pipi húsa.

A bundához érdemes a lisztet és a joghurtot is ízesíteni, így még finomabb lesz, itt most fokhagyma, római kömény és koriander került bele, de lehet kis paprikát vagy kakukkfüvet, curryt vagy rozmaringot is keverni hozzá, alakítsa mindenki ízlése vagy aktuális hangulata szerint a fűszerezést!

Csirke joghurtos-ropogós bundában

Hozzávalók:

  • 8 alsó csirkecomb
  • 4 dl joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg liszt
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál őrölt koriandermag
  • bő olaj a sütéshez
  • só, bors

Elkészítés: A csirkecombokat a forgónál félbevágjuk, egy tálba tesszük a joghurttal és a zúzott fokhagymával, alaposan összeforgatjuk, majd lefedve legalább 2 órára – de akár egész éjszakára – a hűtőbe tesszük.

A lisztet egy tányérba öntjük, hozzáadjuk a római köményt és a koriandert, erősen sózzuk és borsozzuk, összekeverjük. A csirkedarabokat a joghurtból kiemelve a fűszeres lisztben megforgatjuk, jól rálapogatjuk a lisztet, és jó meleg, de nem túl forró, bő olajba tesszük, és időnként megforgatva a 10-12 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Csipesszel kiemeljük, alaposan lecsöpögtetjük, és konyhai papírkendőre tesszük, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

Azon melegében tálaljuk, ízlés szerinti körettel.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.