Írd be, mit keresel:

Segítség a megfelelő etetőhajó kiválasztásához

Az etetőhajók nagyon nagy segítséget jelentenek a horgászok számára. Használatukkal sokkal könnyebben és hatékonyabban elvégezhető a beetetés. A piacon azonban számos különféle etetőhajó van, már-már a bőség zavarával kell megküzdenie a pecásoknak.
Cookta - 2023.04.21.
Segítség a megfelelő etetőhajó kiválasztásához

Érdemes tudatos döntést hozni!

Az egyes etetőhajók technikai paraméterei között nagyok a különbségek. Létezik etetőhajó gps funkcióval vagy a nélkül is. Ez természetesen az eszközök árán is érzékelhető: az egyes modellek között több tízezer forintnyi különbség lehet.

A GPS-sel rendelkező etetőhajó esetében előre meg lehet határozni több tetszőleges pozíciót, a hajó pedig ezek mentén mozog. Célszerű az egyik pontot a part mellé kijelölni, így ha lemerülne a távirányító, akkor is vissza fog találni az etető a kiinduló ponthoz.

Ezeket a szempontokat kell megvizsgálni vásárlás előtt

Mielőtt etetőhajót vennél, célszerű tájékozódni a kiszemelt modell minden paraméteréről. Az egyik legfontosabb kérdés a hatótáv, amit minden valamire való webáruház méterben tüntet fel. Célszerű meggyőződni a kiszemelt modell kapacitásáról is, csakúgy, mint a tartály méretéről. A modern etetőhajók között vannak dupla tartállyal rendelkezők is.

Kardinális kérdés az akkumulátor. A legtöbb eszközhöz 5200 mAh akkumulátor jár, de vannak ettől eltérő kapacitású aksijú eszközök is természetesen. Aki olyan helyre megy horgászni, ahol nincs lehetőség hálózati töltővel feltölteni az eszköz akkuját, az jobb, ha pótakkumulátort is beszerez. Egyes modelleket jobban megéri eleve úgy vásárolni, hogy kér az ember hozzá cserére alkalmas akksit.

Hasznos funkciók és kiegészítők

Ha éjszaka is szeretsz horgászni, akkor előrelátó olyan modellt választani, amely elöl és hátul is rendelkezik éjszakai LED világítással. Így mindig látni fogod, hogy merre jár éppen az etetőhajód.

A manapság forgalomba hozott készülékek többsége strapabíró és hosszú ideig jó szolgálatot tud tenni. Egyikük sem örök életű azonban. Kellemetlen lehet, ha pont a tervezett nyaralás előtti napokban romlik el az eszköz.

Szerencsére létezik olyan konstrukció, amely keretein belül javítás helyett azonnal cserélik a hajót. Aki ezt az opciót választja, annak az etetőhajó megvásárlásakor ezért egy minimális felárat kell fizetnie, ám ha biztosra akarsz menni, akkor érdemes lehet kifizetni ezt a néhány ezer forintot.

Egyes etetőhajókhoz hozzá passzoló táskát is vásárolhatsz. A párnázott táska nem csak praktikus, hanem meg is védi a kisebb ütődésektől az eszközt.

Ezt kell még megfontolni az etetőhajó kiválasztásakor

Egyes modelleket távirányítóval, másokat applikáció segítségével lehet vezérelni. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy melyik számára a praktikusabb. Ha hajlamos vagy megfeledkezni magadról, és lemeríteni a telefonod, akkor számodra talán jobb választás lehet a távirányítós etetőhajó. Ha viszont gyakran fordul elő veled, hogy elhagysz kisebb tárgyakat, akkor a telefonos applikációval működtethető változat lehet az ideális számodra.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.