Írd be, mit keresel:

A kávézás szerelmese vagy? Akkor ezt a megoldást neked találták ki!

Ha szereted a jó kávét, akkor tudod, hogy ez nem csak egy ital a sok közül, hanem lényegesen több annál: élmény és életérzés, amit nem tudsz és nem is akarsz helyettesíteni semmivel. Reggel az illata az otthonosság melegségével tölt el, napközben a koffeinje energetizál, délután a kortyonként ízlelt zamata elsimítja a homlokodról a ráncokat. Kell ennél több? Átlagon felülivé tesz minden átlagos napot…
Cookta - 2023.05.11.
A kávézás szerelmese vagy? Akkor ezt a megoldást neked találták ki!

Nem mindegy, hogy a kávét miképp készíted el!

A kávé elkészítésének számos módja ismert: a kancsós, forrázós módszertől kezdve a filteres vagy a kotyogós főzőn át az elektromos presszókávéfőző változatig széles a paletta. És akkor még korunk egyik legkedveltebb trendjéről, a Nespresso kapszula világhódításról nem is beszéltünk! Az újratölthető kávékapszula amellett, hogy praktikus és gyors, még a tökéletes ízélményt is folyamatosan garantálja.

Amikor a Nespresso előrukkolt a kapszulás kávéfőző ötletével, csak remélni tudta, hogy ekkora sikereket ér el. A kávéfőzőhöz tartozó légmentesen lezárt alumíniumkapszulák megalkotása ugyanis lehetővé tette, hogy a kávéőrlemény frissessége tökéletesen megmaradjon. Az egyedülálló csomagolás ugyanis hónapokig segít megőrizni a frissen őrölt kávé zamatát és aromáját. A kávét felhasználásig nem éri sem fény, sem nedvesség, sem levegő.

A frissességnek ára van, ami Nespresso kompatibilis kapszulával mérsékelhető

A kapszulás kávék iránti megnövekedett érdeklődés több gyártót is arra készetett, hogy saját megoldással lépjen be a piacra, így született meg a Nescafé Dolce Gusto, a Tchibo Cafissimo, az Illy és a Lavazza kapszulás kávéfőzője, valamint a vásárlók felismerése, hogy ezek használata bizony jelentős anyagi ráfordítással jár, ráadásul a sok elhasznált kapszula még a környezetet sem kíméli.

A költséghatékonyabb megoldások keltette igény megteremtette a kínálati oldalt is: sorra megjelentek a Nespresso-kompatibilis kapszulák. Használatukkal nem jelent többé gondot a kávé tárolása. Az a legoptimálisabb, ha a kávé pörkölése és elkészítése között nem sok idő telik el, vagy sikerül ezt a frissességet megőrizni, mondjuk egy Nespresso kompatibilis aluminiumkapszula segítségével, amibe a kávét őrlés után adagonként légmentesen becsomagolják.

Milyen előnyei vannak a Nespresso kávéfőzőnek és a Nespresso kompatibilis kapszuláknak?

  • Használatukkal nagyon kényelmessé, egyszerűvé válik a kávéfőzés.
  • A kapszulás kávéfőzők kompaktabb mérettel rendelkeznek.
  • Gazdag ízt és frissességet biztosítanak.
  • A Nespresso kompatibilis kapszulák újrahasznosíthatóak.

A Nespresso kapszula fajtái

A Nespresso kompatibilis kapszulába a babkávé két fajtája közül vagy az Arabica, vagy a Robusta kerül. Mindkét fajtának vannak még variánsai, alfajtái, de léteznek különböző nemesített kávék is, amiről sokat lehetne még beszélni.

Szakértők szerint az Arabica az ízében és az aromájában is finomabb a Robustánál. A trópusi égöv vulkanikus talajú, hegyvidéki tájain nagy magasságban, körülbelül 1000-2000 méteren terem. Mivel kevesebb savat tartalmaz, hosszan megmaradó, karamelles utóíz jellemzi. Az arabica kávécserje lényegesen érzékenyebb a környezeti körülményekre, így a babkávéja drágább, mint a Robustáé. A Robusta kávécserje igénytelenebb, alacsonyabb magasságon is megterem, nagyobb a terméshozama, az íze kesernyés, mindez olcsóbbá is teszi az Arabicánál.

A gyártók a Nespresso kompatibilis kapszulákat a pörkölés mértéke vagy a kávé intenzitása szerint rendezik sorba, annak érdekében, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabb változatot.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.