Írd be, mit keresel:

Felhőkenyér – diétás, lisztmentes szuper péksütemény

Diétázók kedvence a felhőkenyér, ami tökéletes alternatíva zsemlére és kenyérre, csakhogy liszt nélkül készül, így gluténmentes és szénhidrátmentes. Ráadásul nagyon egyszerű, és semmilyen különleges alapanyag, lisztpótló sem kell hozzá! Recept videóval!

Cookta - 2023.05.17.
Felhőkenyér – diétás, lisztmentes szuper péksütemény

Leginkább egy könnyű zsemlére emlékeztet a felhőkenyér, ami kenhető, tölthető, szendvicsként is remekül működik, és fél óra alatt mindennel együtt elkészül. Tojás, krémsajt, sütőpor, csipet só és néhány csepp ecet kell csak az alapváltozathoz, de ízesíthető akár zöldfűszerrel, fokhagymával, csipet pirospaprikával vagy köménnyel, de akár édesítővel is, ha valaki az édesebb péksütiket szereti a reggeli kávé mellé.

Lisztérzékenyeknek és diétázóknak is érdemes kipróbálni ezt a kenyéralternatívát, mert jóval olcsóbb, mint sok mentes pékáru, és a valós munka vele 10 perc. Az alábbi videóban jól követhető a készítés folyamata, itt ricottát használnak hozzá, de bármilyen natúr krémsajt tökéletes hozzá.

Felhőkenyér

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1/2 kávéskanál almaecet
  • 1/2 kávéskanál sütőpor
  • 3 evőkanál ricotta vagy krémsajt
  • csipet só

Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez adjuk az ecetet és a sót, és elektromos habverővel jó keményre felverjük.

A tojássárgákat egy másik tálban a ricottával és a sütőporral simára keverjük, majd a tojásfehérjét több részletben óvatosan beleforgatjuk.

Sütőpapírral fedett sütőlapra 6 kupacot készítünk a keverékből, ízlés szerint kicsit meg is formázhatjuk, majd 150 fokos sütőbe toljuk, és 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk nagyjából kihűlni, és már készíthetjük is a szendvicsünket!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.