Diétázók kedvence a felhőkenyér, ami tökéletes alternatíva zsemlére és kenyérre, csakhogy liszt nélkül készül, így gluténmentes és szénhidrátmentes. Ráadásul nagyon egyszerű, és semmilyen különleges alapanyag, lisztpótló sem kell hozzá! Recept videóval!
Leginkább egy könnyű zsemlére emlékeztet a felhőkenyér, ami kenhető, tölthető, szendvicsként is remekül működik, és fél óra alatt mindennel együtt elkészül. Tojás, krémsajt, sütőpor, csipet só és néhány csepp ecet kell csak az alapváltozathoz, de ízesíthető akár zöldfűszerrel, fokhagymával, csipet pirospaprikával vagy köménnyel, de akár édesítővel is, ha valaki az édesebb péksütiket szereti a reggeli kávé mellé.
Lisztérzékenyeknek és diétázóknak is érdemes kipróbálni ezt a kenyéralternatívát, mert jóval olcsóbb, mint sok mentes pékáru, és a valós munka vele 10 perc. Az alábbi videóban jól követhető a készítés folyamata, itt ricottát használnak hozzá, de bármilyen natúr krémsajt tökéletes hozzá.
Hozzávalók:
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéhez adjuk az ecetet és a sót, és elektromos habverővel jó keményre felverjük.
A tojássárgákat egy másik tálban a ricottával és a sütőporral simára keverjük, majd a tojásfehérjét több részletben óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral fedett sütőlapra 6 kupacot készítünk a keverékből, ízlés szerint kicsit meg is formázhatjuk, majd 150 fokos sütőbe toljuk, és 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük. Hagyjuk nagyjából kihűlni, és már készíthetjük is a szendvicsünket!