Írd be, mit keresel:

Réteges pohárkrém: meggyes-habos desszert pofonegyszerűen

Lassan, de biztosan közeleg a friss cseresznye és meggy szezonja is, így érdemes felhasználni a fagyasztóban kallódó piros bogyósokat vagy a tavaly eltett cseresznye- és meggybefőttet. Ennek rengeteg módja van, de az egyik legfinomabb és leggyorsabb ez a kekszes-krémes meggyes pohárdesszert.

Cookta - 2023.05.18.
Réteges pohárkrém: meggyes-habos desszert pofonegyszerűen

Olyan egyszerű és gyors, hogy akár hétköznap is könnyedén összedobható, üvegpohárban vagy kehelyben nagyon mutatós, csinos kis desszert, aminek gyümölcsös, habos és ropogós rétegei nagyon jól kiegészítik egymást, ízvilágában pedig emlékeztet a Fekete-erdő tortára.

Ha van otthon egy kis omlós kekszünk, tejszínünk és meggyünk, tulajdonképpen neki is állhatunk a villámgyors receptnek: mi ízesítésnek a habba egy kis vaníliát tettünk, a meggyet pedig egy kis gyömbérrel és vörösborral bolondítottuk meg, senki ne aggódjon, a borból elpárolog az alkohol, persze lehet más fűszerrel és alkohollal – pálinkával, rummal, meggylikőrrel – is feldobni a gyümölcsös réteget.

Könnyű pohárkrém gyömbéres meggyel, habbal és kis csokival

Hozzávalók:

  • 25 dkg fagyasztott meggy (cseresznye is lehet, a méz, a gyömbér és a bor elég karakteressé teszi)
  • 1 dl vörösbor
  • diónyi gyömbér
  • 3 evőkanál méz
  • 1 púpos teáskanál étkezési keményítő
  • 3 dl tejszín
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 marék fahéjas keksz
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés: A fagyasztott meggyet 1 dl vörösborral egy kis forralóba öntjük. A gyömbért meghámozzuk, 3-4 darabba vágjuk, fokhagymanyomón átpréseljük, és a meggyhez adjuk. Felforraljuk, 5 percig gyenge tűzön főzzük, majd hozzáadjuk a mézet is. Az étkezési keményítőt 1-2 evőkanál vízzel kikeverjük, a meggyhez adjuk, 1-2 perc alatt kevergetve besűrítjük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.

A fahéjas kekszet késes robotgépben morzsásra őröljük, a csokoládéból éles késsel forgácsokat vágunk.

A hideg tejszínhez adjuk a vaníliás cukrokat, és konyhai robotgéppel habbá verjük.

Poharakba rétegezzük a kekszmorzsát, a meggyes ragut és a vaníliás habot, és a hűtőbe tesszük egy kis időre, de akár azonnal is tálalhatjuk, a csokiforgáccsal megszórva.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.