A krémes, lágy és semleges ízű avokádó hihetetlenül jó alapanyag, nemcsak sós ételekhez, salátához és mártogatóshoz jó, de az édes - és főleg csokis, kakaós - desszertekhez is tökéletes. Ez a csokigolyó határozottan az egyik legjobb választás, ha egészséges nassolnivalóra vágyunk - és van egy érett avokádónk!
A trüffelhez sok csoki és vaj kell, ami valljuk be, nem a legdiétásabb irányzat a nassolnivalók világában, de az avokádó segítségével nagyot lehet varázsolni és változtatni, egészségesebb irányba tolni az édesség utáni leküzdhetetlen vágyunkat. Nem kalóriaszegény, de mindenképpen okosabb választás, ráadásul pofonegyszerű, és a kakaóba burkolt csokis pamacsok, pomponok minden várakozást felülmúlnak ízben és állagban is. Aki nem tudja, miből készül, sosem fogja kitalálni, hogy épp egy egészséges nasit majszol!
Az alaprecept önmagában is tökéletes, de az is jó benne, hogy ízlés szerint fűszerezhetjük, adhatuk hozzá különféle ízesítőket – csilit, fahéjt, kardamomot, gyömbért -, de a kész kis gombóckákat is megforgathatjuk a kakaóporon kívül másban – darált vagy finomra vágott mandulában, mogyoróban, kókuszreszelékben, szezámmagban vagy akár színes tortadarában, mondjuk ez utóbbinál már nem lesz annyira nagyon egészséges, viszont vidám és mutatós…
Avokádós csokigolyó
Hozzávalók:
Elkészítés: Az avokádókat félbevágjuk, a magot kiemeljük, a húst egy kanállal kikaparjuk, és egy turmixba tesszük. Hozzáadjuk a kókuszzsírt, a vaníliát, a csipet sót és az édesítőt, és simára mixeljük. Keverőtálba áttesszük, hozzáadjuk a kakaóport, és egy spatulával simára dolgozzuk, majd hűtőbe tesszük fél órára, hogy kellően megdermedjen.
Diónyi darabokat veszünk a masszából, a tenyerünkben kis gombóccá formáljuk, majd kakaóporban – vagy darált magokban, kókuszreszelékben – megforgatjuk. A hűtőben tároljuk, de fagyasztóba is tehető, így mindig lesz egy kis egészséges nassolnivalónk, amikor csokis kényeztetésre vágyunk.