Filléres és egyszerű, de elképesztően finom a krumplis palacsinta, ha van maradék főtt krumplink vagy burgonyapürénk, akkor ráadásul szempillantás akatt összedobható, de annyira jó cucc, hogy érdemes hozzá akár frissen krumplit főzni, vagy előre gondolva, ha máshoz is főzünk, akkor nagyobb adagot készíteni.
A krumplis palacsinta tört krumpli, tojás és egy egész kevés liszt keverékéből készül, de akkor igazán finom, ha egy kis reszelt sajtot és fűszert is teszünk bele, így kívül ropogós réteg sül rá, belül pedig krémes és lágy lesz. Egy kis tejföllel kiegészítve ráérős reggelire, brunchra is tökéletes, de salátával vagy esetleg egy tükörtojással kiegészítve kiadós és gyors ebédnek, vacsorának is ideális.
Attól függően, hogy milyen sajtot és fűszert teszünk bele, csavarhatunk az ízesítésen, karakteresebb füstölt sajttal, rokforttal különleegsebb, de lágyabb trappistával, pizzamozzarellával is hibátlan, gyakorlatilag bármi illik hozzá, de akár még pirított bacont vagy finomra vágott sonkát is tehetünk a masszába, nem fogja elrontani…
Krumplis palacsinta sajttal
Hozzávalók:
Elkészítés: A főtt, hideg krumplit vagy a maradék krumplipürét krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást és 2 evőkanál lisztet, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát, és összedolgozzuk. Ha szükséges, még 1 evőkanál lisztet adhatunk hozzá, majd a reszelt sajtot és a zöldfűszereket is belekeverjük. A masszából maréknyi adagokat veszünk, gombóccá formázzuk, a tenyerünk között lelapítjuk.
Egy serpenyőben 1-2 evőkanál olajat forrósítunk, és a krumplis palacsintákat mindkét oldalukon szép pirosra sütjük 4-5 perc alatt, majd azon melegében, tejföllel vagy joghurttal, akár extra reszelt sajttal tálaljuk.