A csirkecomb pénztárcabarát és nagyon finom, sokkal ízletesebb és szaftosabb húsú, mint a csirkemell, de természetesen abból is készíthető ez a pikáns és nagyon zamatos, gyors és egyszerű, mégsem szokványos, igazi ízkavalkád fogás.
Ez a csirke egy csoda – egyszerre savanykás, édes és kellemesen csípős, picit ragacsos, vagyis isteni finom, pár hozzávaló kell hozzá csupán, 20 perc alatt kész, egészséges és kiadós, és olyan illatok töltik be a konyhát, hogy az valami hihetetlen. Gyömbér, fokhagyma, citromlé, szójaszósz és méz isteni keverékében párolódnak omlósra az elősütött csirkecombok, főzés közben összesimulnak az ízek, és egy elképesztően gazdag ízkavalkád kerekedik belőlük végül, ráadásul a citrom savasságának köszönhetően a csirkehús egészen szaftosra puhul.
Mivel a csontos csirkecombnak némi időre van szüksége, hogy átsüljön, így közben készíthetünk hozzá egy könnyű és gyors köretet, ami lehet egy színes saláta, párolt rizs, de akár cikkekre vágott krumpli a sütőben megsütve, párolhatunk vagy süthetünk mellé zöldséget, mindegyik istenien passzol hozzá.
Hozzávalók:
Elkészítés: A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, és egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon, közepes lángon 8-10 perc alatt, időnként megforgatva minden oldalukon körbe pirítjuk. Közben a gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk, lereszeljük, a citrom levét kifacsarjuk.
Az elősütött csirkecombokat egy tányérra kitesszük, a serpenyőbe öntjük a citrom levét, a szójaszószt és a mézet, hozzáadjuk a gyömbért és a fokhagymát, összekeverjük, majd ha felforrt, visszatesszük bele a csirkecombokat, és fedő alatt, időnként megforgatva még 8-10 percet pároljuk, amíg a szaft ragacsosan rásül a combokra.
A tűzről levéve még 5 percet hagyjuk pihenni a fedő alatt, majd ízlés szerinti körettel, salátával, párolt rizzsel vagy bulgurral, esetleg sült zöldséggel vagy krumplival tálaljuk, friss citromot kínálhatunk még mellé, mert nagyon jól passzol hozzá.