Írd be, mit keresel:

Felvettek az egyetemre? 3 egyszerű recept, amit a koliban is könnyen összedobhatsz!

Az egyetemi évek nem csak a tanulásról szólnak, hanem a független élet első lépéseiről is. Az étkezés kihívást jelenthet azoknak az egyetemistáknak, akik most kezdenek el önállóan főzni, de nem kell megijedni! Ez a cikk segít olyan kreatív és egyszerű recepteket megismerni, amelyek nemcsak költséghatékonyak, de hozzájárulnak az egészségesebb étkezési szokások kialakításához is.
Cookta - 2023.07.26.
Felvettek az egyetemre? 3 egyszerű recept, amit a koliban is könnyen összedobhatsz!

Zöldséges quinoa saláta

Hozzávalók:

  • 1 csésze quinoa
  • 2 csésze zöldség alaplé vagy víz
  • 1 kis cukkini, felkockázva
  • 1 piros kaliforniai paprika, felkockázva
  • 1/2 csésze paradicsom, felkockázva
  • 1/4 csésze apróra vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

A quinoát öblítsük le hideg vízzel, majd tegyük egy lábasba és öntsük fel a zöldség alaplével vagy vízzel. Forraljuk fel, majd fedjük le, és főzzük közepes lángon kb. 15 percig, vagy amíg a quinoa megpuhul és felszívja a folyadékot. Hagyjuk kihűlni.

Keverjük össze a kihűlt quinoát a felkockázott zöldségekkel és apróra vágott petrezselyemmel egy nagy tálban. Adjuk hozzá az olívaolajat, citromlevet, sót és borsot. Keverjük jól össze, majd hűtsük le a hűtőben.

Remek választás köretként ebédre vagy vacsorára egy szelet csirkemell vagy grillsajt mellé, de akár önmagában is megállja a helyét.

Forrás: Canva

Spenótos, fetás tészta

Hozzávalók:

  • 200 g teljes kiőrlésű tészta
  • 2 csésze bébispenót
  • 100 g feta sajt / krémfehérsajt
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • szerecsendió
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés:

Főzzük meg a tésztát a csomagoláson található utasítások szerint sós vízben. Csepegtessük le és tegyük félre.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat közepes lángon, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát. Pirítsuk pár percig, majd adjuk hozzá a friss spenót leveleket és a szerecsendiót. Süssük 2-3 percig, amíg a spenót megpuhul.

Keverjük össze a megfőtt tésztát a spenótos keverékkel és a morzsolt feta sajttal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Ez a könnyen elkészíthető tésztaétel ideális választás egy hosszú egyetemi nap után.

Forrás: Canva

Sajtkrémleves zöldfűszeres krutonnal

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tejszín
  • 5 dl tej
  • 5 dl alaplé
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szerecsendió
  • só, bors ízlés szerint

A krutonhoz:

  • 4 szelet bagett
  • zöldfűszeres vaj

Elkészítés:

A vajat felolvasztjuk egy lábasban, majd rászórjuk a lisztet. Felöntjük tejjel, tejszínnel és alaplével. Belenyomjuk a fokhagymát, és közepes lángon összefőzzük.

Beleszórjuk a fűszereket, majd legvégül a 2-féle reszelt sajtot. Még 2-3 percig kevergetjük, míg elolvadnak a sajtok, utána levesszük a tűzről.

Egy serpenyőben felmelegítjük a zöldfűszeres vajat, majd megpirítjuk a bagettszeletek mindkét oldalát. A levest kimerjük tányérba, és a tetejére helyezzük a krutont.

Az egyetemisták számára egészséges és finom ételek elkészítése lehet könnyű és szórakoztató. Ezek a kreatív receptek nem csak segítenek megőrizni a diákok energiáját és egészségét, hanem meg is takarítják a pénztárcájukat a tanulós évek alatt. Ne félj kísérletezni az ízekkel és az alapanyagokkal, és hozd ki a legtöbbet az étkezésekből az egyetemi éveid alatt!

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.