A túrós desszertek mindig biztos sikerre számíthatnak, különösen igaz ez a túrós pitére. Persze az embernek nem mindig van kedve a tésztagyúráshoz, de szerencsére kész leveles tésztával is süthetünk túrós pitét. Most mézes-mandulás változatban készült, vaníliásan, és csak annyit mondunk: isteni!
A gyors és egyszerű sütemények sorát gazdagítja a leveles tésztával sült túrós pitetorta, olyannyira, hogy gyakorlatilag elronthatatlan: csak a túrókrémet kell kikeverni, majd a tésztával bélelt pitetálba simítani, és irány a sütő. Ennek a túrókrémnek a különlegességét a méz és a darált mandula adja, különösen selymessé és lággyá teszi, emellett pedig vaníliás pudingpor is kerül bele, ami megfogja a túró levét, és nemcsak illatosabbá, de krémesebbé is teszi a tölteléket.
Gyors vendégvárónak vagy lusta napokra is tökéletes, de a pitetálban könnyedén elvihetjük piknikre, kerti partira is, kézből is könnyedén ehető, és különlegesen finom durvára vágott mandulával meghintve, így egyszerre krémes és ropogós is az egyszerű, de nagyszerű sütemény.
Hozzávalók:
Elkészítés: A túrót egy keverőtálba tesszük, és villával vagy krumplinyomóval alaposan összenyomkodjuk. A tojásokkal és a mézzel robotgéppel alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vaníliás pudingport, 1 csomag vaníliás cukrot, a darált mandulát és 1 csipet sót, és ezekkel is összekeverjük.
A leveles tésztát egy sütőpapírral bélelt pitetálba tesszük úgy, hogy a peremére is jusson, villával megböködjük az alját, majd belesimítjuk a túrókrémet.
170 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 30-35 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve meghintjük a maradék vaníliás cukorral, megszórjuk a durvára vágott mandulával.
Langyosra vagy teljesen kihűlve szeleteljük és tálaljuk.