Elképesztően egyszerű, mutatós és diétás, ízekben gazdag és alig 20 perc alatt elkészül, a zöldségkínálat és ízlésünk szerint a fűszerekkel variálva sokféle módon kombinálható ez a batyus fogás, ami sütőben, de akár grillen is megsüthető. Egészséges, könnyű és frappáns, minimális munkával készül - és fantasztikusan finom!
A fagyasztott tőkehalfilé igazi adu ász, hófehér, sovány és nagyon jó fehérjeforrás, pénztárcabarát és jól elvan a mélyhűtőben, könnyű zöldségekkel összezárva és batyuban megsütve pofonegyszerű fogást dobhatunk össze percek alatt, ami ráadásul gyorsan meg is sül. Ha fagyosan pakoljuk is a batyukba, 13-15 perc alatt omlósr lesz, a batyuban a saját és a mellé rakott zöldségek gőzében omlósra és aromásra sül, kalóriaszegény és fantasztikusan finom, a sovány hal és a sok zöldség pedig együtt nagyon finom és egészséges.
A legjobb, ha a batyukhoz sütőpapírt használunk, az alufólia is jó lenne, de az a hír járja, hogy savas alapanyaggal, mint például a citrom, ami hal esetében elkerülhetetlen, kémiai reakcióba lép, ami a sütőpapírral elkerülhető, de ha grillen sütnénk ezeket a szuper kis csomagokat, akkor azért érdemes a sütőpapíros batyut még egy réteg alufóliával betekerni, így biztosan nem ég meg ez a mutatós, kiadós, gyors és egészséges fogás, amit semmi perc alatt összedobhatunk.
Hozzávalók:
Elkészítés: A cukkinit, a sárgarépát, az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a cukkinit félkarikákra vágjuk, a sárgarépát vékony csíkokra, az újhagymát és a fokhagymát felkarikázzuk. A citromot hosszában félbevágjuk, a felét vékony karikákra, a másik felét 4 cikkre vágjuk.
A batyukhoz 4 darab sütőpapírt levágunk, a közepükre elosztjuk a cukkinit, a zöldbabot, rászórjuk fokhagymát, majd a répa és az újhagyma felét, sózzuk, majd rárakjuk a halfiléket, erre a citromszeleteket, a maradék répát és újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük kakukkfűvel, babérral, sóval és borssal, meglocsoljuk fél evőkanálnyi olívaolajjal, majd a sütőpapírt felül összehajtjuk, a végeket szorosan feltekerjük vagy kötözőzsineggel szaloncukorszeűen összekötjük a végeket, és tepsire tesszük.
200 fokos sütőbe toljuk, és légkeverés mellett 13-14 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve 5 percet pihentetjük még a saját gőzében, majd tányérra téve tálaljuk a batyukat a citromgerezdekkel. Vigyázat, a kinyitáskor a forró gőz felcsap, úgyhogy óvatosan bontogassuk a finom kis csomagot!