A könnyű, levegős amerikai palacsinta a hétvégi reggelik sztárja, rengeteg változata létezik, és nem is árt minél több receptet kipróbálni, mert mindig valami újat fedezhetünk fel. A joghurtos változat pillekönnyű, pihentetni sem kell és elképesztően finom.
Az amerikai sütőporos, pufi palacsinták inkább kényelmes reggeliként népszerűek nálunk, desszertként a klasszikus, vékony palacsinták hódítanak, de ez egy olyan puha és könnyű változat, ami bármikor megállja a helyét. Főszereplője a joghurt, a sűrű tészta pedig nagyon egyszerűen összeállítható, a sütés is pár perc alatt megvan.
Az istenien puha, könnyű palacsinta önmagában is élvezetes, de egy kis dzsemmel, friss gyümölccsel, mazsolával, natúr vagy gyümölcsös joghurttal örülten finom és egyszerű reggeli vagy desszert, brutalizálhatjuk csokiszósszal, karamellel is, vagy akár juharsziruppal, sült banánnal, karamellizált öszibarackkal is…
Hozzávalók:
Hozzávalók: Kétféle keveréket készítünk: egy szárazat és egy nedveset. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót összekeverjük, egy keverőtálban pedig a joghurtot, az olajat, a tojást, a cukrot, a vaníliás cukrot és az olajat is. A két keveréket összeöntjük, és kézi habverővel simára keverjük.
Egy serpenyőt felforrósítunk, adagonként 1 teáskanálnyi vajat felolvasztunk benne, majd nagyobb evőkanálnyi adagokat teszünk bele, és oldalanként 3-4 perc alatt megsütjük, faspatulával megforgatva.
Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve, dzsemmel vagy mézzel megcsorgatva, friss gyümölccsel vagy joghurttal tálaljuk-fogyasztjuk.