A palacsintát nem lehet megunni, de azért nem árt néha variálni egy kicsit. A többnyire édesen készülő pufi pancake lehet sós is, sőt zöld is, mint ez a friss spenóttal és zabpehellyel készülő pofonegyszerű változat.
A zsenge bébi spenót szerencsére elterjedőben van, és ma már szinte mindenhol kapható konyhakész változatban. Szuperegészséges, tökéletes villámsaláta készülhet belőle, tehetjük smoothie-ba, de akár pár marékkal a tésztaszószba is dobhatunk belőle, minden csak finomabb, egészségesebb és mutatósabb lesz tőle.
Most egy gyors és nagyon egyszerű kis palacsinta készült friss spenóttal és zabpehellyel, alakbarát, fehérjedús és kiadós, ha éjszakára beáztatjuk a pelyhet, akkor reggelire is ideális, de salátával könnyű ebédnek, vacsorának is ideális. A tésztájába tehetünk fűszereket vagy egy pici parmezánt is, de a feltétekkel is variálhatunk, hogy még finomabb legyen.
Forrás: iStock
Hozzávalók:
Elkészítés: A zabpelyhet hideg vízbe áztatjuk fél órára, majd a felesleges vizet leöntjük róla, és turmixgépbe tesszük a felütött tojással, a bébi spenóttal, a tejjel és a szódabikarbónával, sózzuk, borsozzuk, és addig turmixoljuk, amíg egynemű, sima, zöld pépet kapunk.
Egy serpenyőt felforrósítunk, vékonyan kikenjük olajjal egy ecset segítségével, és a turmix poharából kisebb adagokban masszát öntünk bele. Mevárjuk, míg a tetején buborékok, lukacskák jelennek meg a tésztában, majd egy lapáttal alányúlva megfordítjuk, és a másik oldalon is megsütjük.
Ízlés szerint zöldfűszeres vagy fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, fetával, avokádóval, vagy akár füstölt lazaccal, sonkával tálaljuk, ha ebédre vagy vacsorára készítjük, érdemes egy kis salátát is kínálni mellé.
Forrás: iStock