Írd be, mit keresel:

Rooftop bar vagy fine dining? – Így válassz!

Ha egy különleges vacsorára vágysz, de nem tudod eldönteni, hogy a magasba szállj vagy a földön maradj, akkor ez a cikk neked szól. Összehasonlítjuk a két legnépszerűbb éttermi stílust, a rooftop bar-t és a fine dining éttermeket, és bemutatunk két példát is Budapest belvárosából: a SALT-ot és a SOLID-ot.
Cookta - 2023.08.04.
Rooftop bar vagy fine dining? – Így válassz!

Mi az előnye egy rooftop bárnak?

Egy rooftop bar Budapest panorámáját kínálja neked, miközben kortyolgatsz egy pohár bort vagy pezsgőt. A légkör lazább, mint egy fine diningban, de nem kevésbé elegáns. A kínálat általában könnyedebb fogásokból áll, amiket megoszthatsz a társaságoddal. A rooftop bar tökéletes választás, ha egy romantikus randira vagy egy baráti beszélgetésre vágysz.

Mi az előnye a fine dining-nak?

Egy fine dining étteremben megismerheted a gasztronómia csúcsát, ahol minden étel egy műalkotás. A séfek kreatívan és innovatívan alkotnak, figyelembe véve az alapanyagok minőségét és eredetét.

A fine dining étkezés során a fogások nem csak az ízekkel, hanem a látvánnyal és az illatokkal is elvarázsolnak. A fine dining tökéletes választás, ha egy felejthetetlen gasztro élményre vágysz!

Forrás: Canva

Milyen példák vannak Budapesten?

A Királyi Pál utcában található Hotel Rum épületében két étterem is várja a vendégeket: a hetedik emeleten a SOLID rooftop bár és étterem, alul pedig a SALT fine dining étterem, amelyet a Michelin Budapest Michelin-csillagos éttermei közül amellett, hogy sikeresen megtartotta a csillagot, 2022-ben a zöld Michelin-csillagot is elnyerte.

SOLID-ban több mint száz tételes borsorral, reggelivel, brunch-csal és vacsorával várják a vendégeket. A borok organikusak és natúrak, a pezsgők pedig champagne-ok. Az ételek pedig remekül tükrözik azt a szemléletmódot, ami a borbár “nagytestvérét”, a SALT-ot is jellemzi.

SALT-ban a tradicionális magyar konyha alapjain nyugszik a koncepció, amiben központi szerepet játszanak a gyógy- és vadnövények. A séf, Tóth Szilárd saját maga gyűjti össze ezeket az alapanyagokat, a szatmári sonka és szalonna pedig a saját családi húsfeldolgozójából származik. A degusztációs menüben helyet kap a náluk készülő kenyér is.

Melyiket válaszd?

A döntés természetesen rajtad múlik, hogy milyen hangulatra és ízekre vágysz. Ha szereted a magaslatokat és a laza beszélgetéseket, akkor irány a SOLID! Ha pedig szereted a művészi tálalást és az ínyenc fogásokat, akkor irány a SALT! Vagy miért ne próbálnád ki mindkettőt?

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.