Írd be, mit keresel:

Csirke csicserivel izgalmasan, marokkói módra

Kiadós, szaftos és gyorsan összeállítható csirkés egytálétel következik, aminek illata már főzés közben is izgalmas és isteni, köszönhetően a marokkói konyha kedvelt fűszereinek. Tartalmas, de könnyű, alakbarát fogás, ami hétköznapi főételként is ideális, de a hétvégi menüben is megállja a helyét.

Cookta - 2023.08.17.
Csirke csicserivel izgalmasan, marokkói módra

A csicseriborsó és a csirke gyakori páros az arab konyhában, különféle fűszerezéssel, citrusosan, zöldségesen, aszalt gyümölcsökkel vagy épp paradicsomosan, mint itt, készül belőlük a kiadós és egészséges ragu, amit rendszerint kuszkusszal tálalnak.

Az alábbi recept különlegessége, hogy „édes” fűszert, mégpedig fahéjat is tartalmaz, de ettől ne ijedjen meg senki: elképesztően jól belesimul a paradicsomos ízvilágba, inkább illatossá és nagyon izgalmassá teszi, kiegészítve persze más fűszerekkel – római köménnyel, fokhagymával és ízlés szerinti mennyiségű csípőssel. A paradicsomos szaftban omlósra és ízletesre párolódik a csirke, nagyon finom fogás akár magában, akár körettel tálalva.

Marokkói csicseris csirke

Hozzávalók:

  • 6 felső csirkecomb
  • 1 nagy konzerv főtt csicseriborsó
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál sárgarépa
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 rúd fahéj
  • ízlés szerint harissa, csili vagy csípős pirospaprika
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: A csirkecombot megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát, a fokhagymát és a sárgarépát meghámozzuk, a hagymákat finomra vágjuk, a répát felkarikázzuk.

Az olajat felforrósítjuk, a csirkecombokat minden oldalon kicsit elősütjük, majd kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsiradékon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a répát, kicsit lepirítjuk, majd meghintjük a római köménnyel és ízlés szerint csilivel, hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót, a paradicsompürét és a fahéjat, sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, majd beletesszük a csirkecombokat, felöntjük 1,5 dl vízzel vagy alaplével, és lefedve, közepes lángon 25–30 perc alatt a combokat puhára főzzük.

Ízlés szerint önmagában is tálalhatjuk, de kuszkuszt, párolt rizst vagy friss kenyeret is kínálhatunk hozzá, hogy a szaftja kárba ne vesszen.

Diéták

Ajánlott cikkek

Top cikkek

TRÜKKÖZZ A KONYHÁBAN!

Szezonális ötletek

Sütemények

Palacsinta @csokibolondoknak Palacsinta @csokibolondoknak
2016.05.01.
A palacsinta ezer és egy változatban készülhet, de az egyik legnagyobb kedvenc minden bizonnyal a csokis. Lehet kakaós, csokikrémes, nutellás, csokiszósszal meglocsolt, mindegyik favorit. Mi most a palacsintatésztát csokiztuk össze.Egy apró ötlet csupán a liszt egy részét kakaóporral kiváltani, mégis hihetetlenül illatos és finom, intenzíven csokis élményben lehet részünk. Szerencsére a tészta tulajdonságai nem nagyon változnak, a sütésnél nem kell jobban figyelni.